Aktywne Wpisy

wezsepigulke +377
źródło: temp_file5548817916853187496
Pobierz
yourgrandma +47
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą ballady rockowe.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą ballady rockowe.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: Ballady_r
Pobierz

a najlepszy darmowy static code analyzer to ??
uzywam #cppcheck ale jaki dziwny jest I ogolnie kiepska dokumentacja.
znacie cos lepszego?
pod #linux
#programowanie #qa
http://clang-analyzer.llvm.org/
cppcheck działa sam ale za cholerę pod makefile nie mogę go wrzucić.
Niby gdzieś jest licencja, ale nikt nie pamięta na którym sprzęcie i czy można przenosić. Jakiś klient kiedyś chciał raport to mu dali i zapomnieli.
Mamy większość kodu w C, ale jest też trochę C++
No jak to nie open-source to inna sprawa. :) No cóż, nie pomogę dalej. Kiedyś testowałem i z tego co pamiętam cppcheck jeden z lepszych (i clang tak samo), ale cppcheck dużo śmieci mi wyłapywał, które były ok.
@CoJaCzytam: ja kodu nie piszę wcale. Tylko szukam do czego się przyczepić. ;)
@TheNewIcek: a clang scanbuild robicie domyślne ustawienia czy jakieś ciekawe rzeczy?
zmienilem maxloop na 200 co by lapal kilka więcej chociaż może lepiej do 100 co by złapał kilkanascie ustawień tylko.
jest jakiś cheatsheet artykuł godny przeczytania?