Wpis z mikrobloga

witam mirki, mam taki problem/pytanie
jestem na etapie szukania opon do auta i znalazłem sklep o podejrzanie dobrych cenach. strona już swoim wyglądem daje sygnały że coś jest nie halo, ale mówię co tam - zrobię research i poszukam jakichś informacji. mimo rewelacji pisanych na stronie "o nas" o 12 latach obecności na rynku, w internecie cisza na temat tegoż sklepu. wreszcie doszedłem do tego że firma zarejestrowana w maju 2014 pod nazwą kancelarii prawno-windykacyjnej, wystawił ze 2 aukcje na allegro, teraz już tam go nie ma. ma otwarte dwie strony z oponami i jedną z elektroniką, choć brak tam towaru. dodatkowo ma stronę z usługami drukarni. dziwna sprawa trochę, znalazłem nawet 4 opinie o sklepie 1opony1.pl wszystkie w jednym tonie- oferuje towar którego nie ma, płatność jest tylko przelewem (brak pobrania) co oznacza że Ci ludzie zapłacili pieniądze - oddawał po miesiącu.
mam pytanie rozkminę taką - chciałem dać to do wykopaliska, ale nie wiem czy to dobry pomysł - czy ja jako zwykły szary kowalski mogę mu się jakoś dobrać do 4 liter? bo szczerze to trochę szkoda żeby dalej ludzi naciągał...
#gorzkiezale #motoryzacja #oszukujo #wykop #corobic #detektyw
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@psxx: poszukaj jaki ma pkd, jak złożysz zapytanie do entralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej to nie jest ani fałszywy alarm, ani donosicielstwo, możesz też powiadomić PIH w jednym niezobowiązującym piśmie
  • Odpowiedz
@Meinhard: niby pkd ma wpisane różne - jakieś remonty, wykończenia, drukarnia właśnie, są też akcesoria motoryzacyjne czy coś w tym rodzaju, fotografia też się znalazła. nie podoba mi się także że adresy które są/były podawane przez owego jegomościa to są odpowiednio : pierwotny adres - balbina centrum (centrum handlowo-usługowe?), a drugi adres, obecny, to stadion sportowy...
  • Odpowiedz
@psxx Ten sklep 1opony1.pl to jakaś kompletna masakra. O ile można to nazwać sklepem, bo już prędzej jakąś szajką.... Zamówiłem tam opony pod koniec listopada i nadal ich nie dostałem, a mamy juz prawie połowę stycznia. Ciężko się dodzwonić, ponieważ telefonu albo nikt nie odbiera albo jest nieaktywny. Ale gdy już się dodzwonię, to co parę dni dostaję informację o ciągłym opóźnieniu w zamówieniu i że "towar już na pewno jutro
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gonzosteak7: właśnie o to mi chodzi. ja juz zamówiłem z oponeo i mi właśnie dziś przyjechały. trochę nie miałem czasu ale jakoś trzeba się za tego gościa wziąć, "państwo prawa" zasrane...
  • Odpowiedz
@psxx I dobrze zrobiłeś, ja chciałem przyżydzić kilkadziesiąt złotych i tak to się skończyło. A tak to bym już śmigał na nowych oponkach. Ale cóż, chytry dwa razy traci #chytrababazradomia
Ale nie ma co się pieścić, do piątku mija ich ostatni termin, w poniedziałek zgłaszam sprawę do niebieskich o oszustwo z artykułu 286 1 par. k.k. o niekorzystne rozporządzenie mieniem w celu osiągnięcia przez sprawcę korzyści majątkowej. #oszukujo
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gonzosteak7: jak wrócę do domu to Ci powiem bo ja juz go weszylem. ma jeszcze z jedna stronę, jakies rtv agd tez. wystawil ze 2 aukcje na allegro w 2014 roku i zniknal. a no i jeszcze cos z drukarnia jakas strona :-) tyle pamietam z glowy :)
  • Odpowiedz
@psxx sprawę zgłosiłem UOKiK. Opierają się na klauzulach abuzywnych zawartych w ich regulaminie. Dziś poinformowano mnie o kolejnym opóźnieniu oraz wysłano mi list przewozowy, który okazał się fałszywym. Poza tym przy moim odstąpieniu od umowy chcą zabrać mi 10% wartości oraz 100zł od paczki. Oszustwo jakich mało!
  • Odpowiedz
@KAROO: jeśli były dużo taniej i nie zależy ci na czasie dostawy to możesz poczekać. Jak tak miałem że opony były dużo taniej niż u konkurencji i mimo że przeczytałem wcześniej że mają problemy z czasem realizacji postanowiłem zaryzykować. Czekałem dłużej niż 14 dni roboczych zawarte w regulaminie bo prawie równy miesiąc kalendarzowy ale opony dotarły.
  • Odpowiedz
@nadbaltycki: kupilem letnie juz na wiosne, tak jak mowisz, cenowo rewelka, wczesniej pisalem jaki rok opon, 2015, mowie super, stanialy w miedzyczasie jeszcze 30zl, kupilem dwie i nosze sie z zamiarem domowienia kolejnych dwoch, ale jak widze jak im idzie realizacja to jeszcze sie zastanowie, najpierw niech tamte dwie przyjda :/
  • Odpowiedz
@KAROO: Oponki przyszły w końcu pod koniec lutego. Niby wyglądają na w porządku, ale dopiero będę mógł je przetestować dopiero w przyszłym sezonie. Czas realizacji to 3 miesiące....
  • Odpowiedz
@gonzosteak7: ja swoje dostałem w zeszłym tygodniu, wysłane przez inną osobę z Niemiec, wyglądają w porządku, nie mam żadnych zastrzeżeń, ale czas realizacji jest tragiczny, szczególnie fakt zmian statosow, nawet nie miałem info że zostały wysłane :x
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Rezonator: a spoko :D no ale widzisz, jak zwykle w tym antyludzkim państwie złodziej chroniony na cztery buty a Ty się męcz...
  • Odpowiedz
Szczerze mogę polecić i nie wiem skąd te negatywne komentarze albo ja miałem takie szczęście. Opony zamówione 14 kwietnia, opłacone 15 kwietnia, status zmienili we wtorek na "przyjęte do realizacji".
Naczytałem się negatywów po necie (przyznaję nerwy mnie poniosły, pomyślałem no to nieźle popłynąłem).
W środę 20.04 wysłałem mail z zapytaniem kiedy będą opony. Otrzymałem nr trackingowy, że opony są już w drodze od 18 kwietnia.
W piątek 22.04 kurier dostarczył opony,
  • Odpowiedz
Negatywne opinie o 1opony1 chyba pisze konkurencja. Po zamówieniu i zapłaceniu za Dunlop 215/60R16 99V Xl przeczytałem powyższe komentarze i zacząłem się bać. Zapłaciłem 10-go maja a dzisiaj (16) mam już opony na kołach. Świetne - przyszły z Niemiec. Wcześniej informowano mnie o kurierze DPD i daci dostawy 18-go. Firma jezt OK.
  • Odpowiedz