Wpis z mikrobloga

witam mirki, mam taki problem/pytanie
jestem na etapie szukania opon do auta i znalazłem sklep o podejrzanie dobrych cenach. strona już swoim wyglądem daje sygnały że coś jest nie halo, ale mówię co tam - zrobię research i poszukam jakichś informacji. mimo rewelacji pisanych na stronie "o nas" o 12 latach obecności na rynku, w internecie cisza na temat tegoż sklepu. wreszcie doszedłem do tego że firma zarejestrowana w maju 2014 pod nazwą kancelarii prawno-windykacyjnej, wystawił ze 2 aukcje na allegro, teraz już tam go nie ma. ma otwarte dwie strony z oponami i jedną z elektroniką, choć brak tam towaru. dodatkowo ma stronę z usługami drukarni. dziwna sprawa trochę, znalazłem nawet 4 opinie o sklepie 1opony1.pl wszystkie w jednym tonie- oferuje towar którego nie ma, płatność jest tylko przelewem (brak pobrania) co oznacza że Ci ludzie zapłacili pieniądze - oddawał po miesiącu.
mam pytanie rozkminę taką - chciałem dać to do wykopaliska, ale nie wiem czy to dobry pomysł - czy ja jako zwykły szary kowalski mogę mu się jakoś dobrać do 4 liter? bo szczerze to trochę szkoda żeby dalej ludzi naciągał...
#gorzkiezale #motoryzacja #oszukujo #wykop #corobic #detektyw
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja właśnie składam zawiadomienie do prokuratury w Tychach o popełnieniu przestępstwa przez tą "firmę"... Zapłaciłam za felgi, po 40 (!!) dniach i moich licznych upomnieniach napisali, że felgi zaraz będą, po czym, że niestety już ich nie mają. Zażądałam zwrotu pieniędzy i po 17 dniach nadal ich brak. Ja składam zawiadomienie na podstawie art. 286 par. 1 kk. Polecam zrobić to samo.
  • Odpowiedz