Wpis z mikrobloga

• 15
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sejfti: ile chce? Przelicz czy ci sie oplaci, strata znizek. Jezeli pojdziesz na kase spisz dokument ze mu taka przekazales zeby nie bylo pozbiej ze z oc cie jeszcze scignie.
  • Odpowiedz
@MaddoxX1911: Nie wiem czy to taka straszna dla mnie konsekwencja. Auto mam na siebie zarejestrowane dopiero rok i 2 miesiące. Do tego 21 lv, prawko od 3 lat, raczej zbyt wielu zniżek do utraty nie mam :D

@Mald: nie ma mowy o ucieczce, gdy zostawiłem info o sobie
  • Odpowiedz
@Dreamek: Jeszcze nie wiem, powiedział, że sprawdzi ile to będzie kosztowało.
Trochę się boję, że gościu ma AC i chce zarobić.
Wtedy ja mu dam hajs, a ten zgłosi, że go ktoś stuknął i uciekł i z AC sobie naprawi...

Jak bym mu dawał hajs, to jak zrobię to przelewem z tytułem "za szkodę na Oplu Astrze nr rej" to to będzie dla mnie wystarczająca podkładka, jeśliby jego ubezpieczyciel zgłosił
  • Odpowiedz
@Sejfti: opisz tak ale umowe spisz w razie czego. Jezeli chodzi o ac, to nie musi sie tlumaczyc i zapewne gdy ma polise to z tego tytulu sobie zrobi. Tyle sam straci znizki z ac takze srednio bedzie to oplacalne jesli szkoda mala. Kwestia ile bedzie chcial... na ogol powyzej 200 zl lepiej spisac szkode i z tytulu oc naprawa. Jezeli ty masz ac to posrednio szkoda z oc ma
  • Odpowiedz
@Dreamek: @endriu92: ok, to już wiem, że koniecznie ogarnę sobie potwierdzenie przekazania hajsu.

Na moje to naprawa tej szkody to właśnie ok 200 zł, miał uszkodzoną jedną atrapkę, pękniętą ramkę od tablicy i albo rysy na swoim lakierze, albo ślad po moim. Nie sprawdzałem rano dokładnie, a jak wstałem, to już go nie było.
  • Odpowiedz
@endriu92: tak zrobię :)

Można było posiedzieć jeszcze u znajomych, to może nic by się nie zdarzyło, no ale żona "już zasypiała na stojąco" i mam :)
  • Odpowiedz
@Sejfti: zależy czy koleś będzie chciał rozsądną cenę, czy jak za zrobienie tego w ASO lub w ogóle z kosmosu. Zagadaj z jakimś agentem (najlepiej popytaj anonimowo w internecie lub jakiś znajomy) jak wzrosłyby Ci składki, bo możliwe, że wzrosną na tyle zapłacisz za następną więcej niż za pierwszą składkę mimo wyższego wieku i stażu jako kierowca.
By być krytym:
Po pierwsze musisz mieć dowód, że nie uciekłeś z miejsca
  • Odpowiedz