Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gavroche: wierze w to,ze jedzenie mialo wiecej wartosci niz dzis i kazdy ma niedobory witamin dzis z powodu marnej jakosci jedzenia - widocznie badania z czapy - bo szkorbut to dosc czesta przypadlosc wsrod dzieci- ale rozumiem, ze pewne badania sa ok, a inne fe kwestia wybierania co nam lepiej pasuje

moja wiedza na temat zywienia moze kulec, moze miec braki, wierze w to co czytam, w to jak sie
  • Odpowiedz
@rudy_bigos:
Ktoś zmusza "wszystkich" do jedzenia bezwartościowego pokarmu?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na szczęście wszyscy mają bezobjawowe "niedobory".

Harper jest trudny, jeśli nie masz podstaw, ale polecam dział "Integracja metabolizmu" może sobie uświadomisz, że zapotrzebowanie na substancje regulatorowe nie jest "odgórne" i "stałe", tylko zależy od substratu pokarmowego i
  • Odpowiedz
Świeżynka od Tomasza Kwaśniewskiego:
"Nie żebym tam kogo chciał krytykować, ale fakty, które dociekliwsi znajdą bez problemu nawet w necie są takie: stres oksydacyjny jest niezbędnym elementem życia i nie jest aż tak szkodliwy jak "naukowcy" usiłują udowodnić, to po pierwsze.
Rodniki szczególnie tlenowy i hydroksylowy są niezbędnym elementem życia.
I wreszcie po trzecie: podawanie wszelkich znanych antyoksydantów nie powodowało spadku stężenia i produkcji oksydantów (badanie z przełomu wieku, skrzętnie ukryte, ale do znalezienia
  • Odpowiedz
@licze-co-sie-kroi:
Fizjologia nie jest mi obca, jak kolega napisał jestem zootechnikiem z wykształcenia.
Co prawda dotyczy ona zwierząt, ale ogólne prawa biologiczne, obowiązują i ludzi.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast w kwestiach dietetyki wierzę panom Kwaśniewskim, Janowi i Tomaszowi, ponieważ sprawdzałem ich wielokrotnie i wychodzi mi, że wiedzą, co mówią.
  • Odpowiedz