#naukaprogramowania #cpp11 #cpp #visualstudio Witam, witam, mam pytanie odnośnie pętli range for loop w cpp11. Mam taką tablicę: Figure ** tab = new Figure*[100]; Możecie podpowiedzieć jak ta konstrukcja for'a powinna wyglądać? Dla for (auto &j : tab) sypie błędami: no callable 'begin' function found for type 'Figure ' no callable 'end' function found for type 'Figure ' Dzięki.
@kuhar: kierowałeś się jakąś konwencją wybierając konstruktor dla Range(T, size_t) ? Dlaczego nie Range(T begin, T end), które jest bardziej zgodne z STL ?
@nargil: wydaje mi się, że operują na dynamicznych tablicach jako pointery, częściej operuje się na parze początek, długość. Jest to kompletny detal, można sobie dodać funkcję make_range biorącą 2 pointery i obie konwencje będą zadowolone
@r3kc4H @kuhar: Skoro rozmiar kontenera jest stały i znany w czasie kompilacji, można posunąć się krok dalej i użyć zalecanego w takich przypadkach od C++11 typu std::array.
2 Maja 2014 nieuzbrojeni, pacyficznie nastawieni zwolennicy ruskiego mira wyszli na protest po czym zostali spaleni w budynku ktorzy podpalili zli nacjonalisci. Nieuzbrojeni ruscy protestanci na obrazku ponizej. ( ͡°͜ʖ͡°) Odessa #ukraina #rosja #ruskimir #wojna #putin #terroryzm
Witam, witam, mam pytanie odnośnie pętli range for loop w cpp11. Mam taką tablicę:
Figure ** tab = new Figure*[100];
Możecie podpowiedzieć jak ta konstrukcja for'a powinna wyglądać? Dla for (auto &j : tab) sypie błędami:
no callable 'begin' function found for type 'Figure '
no callable 'end' function found for type 'Figure '
Dzięki.
std::vectorzamiast tego lub napisać sobie wrapper, który będzie miałbeginiend