Aktywne Wpisy

Gmeras +221
Kontynuacja wpisu https://wykop.pl/wpis/80216775/mirki-i-mirabelki-bardzo-was-prosze-trzymajcie-kci/strona/1
Witajcie, byłem dziś u psychologa. Miło było porozmawiać, ale większe wsparcie otrzymuję od rodziny i anonimowych Mirków. Rozmowa była przyjemna, ale nie wyniosłem z niej zbyt wiele. Domyślam się, że psycholodzy są różni, jednak na razie mam takie odczucia.
Odwiedziłem też dziś Różową – niestety, bez zmian. Już nie liczę na cud, chcę tylko, żeby nie cierpiała. Wyglaskalem ją tak mocno, jak tylko się dało. Po pewnym czasie przyszła jej ciocia,
Witajcie, byłem dziś u psychologa. Miło było porozmawiać, ale większe wsparcie otrzymuję od rodziny i anonimowych Mirków. Rozmowa była przyjemna, ale nie wyniosłem z niej zbyt wiele. Domyślam się, że psycholodzy są różni, jednak na razie mam takie odczucia.
Odwiedziłem też dziś Różową – niestety, bez zmian. Już nie liczę na cud, chcę tylko, żeby nie cierpiała. Wyglaskalem ją tak mocno, jak tylko się dało. Po pewnym czasie przyszła jej ciocia,

nad__czlowiek +16
#zwiazki #tinder #blackpill #redpill #podrywajzwykopem #randkujzwykopem #threads #logikarozowychpaskow #podroze
Threads to taki rak jaki mało.
Ten post to 100% prawdy, młodzi ludzie idioci zamiast odpuścić podróże na te 5-10 lat i uzbierać na coś swojego by spłacić kredyt przed 50-tką gdy zaczną sie problemy zdrowotne to p------------ą całą kase za młodu i żyja na wyjamie.
A
Threads to taki rak jaki mało.
Ten post to 100% prawdy, młodzi ludzie idioci zamiast odpuścić podróże na te 5-10 lat i uzbierać na coś swojego by spłacić kredyt przed 50-tką gdy zaczną sie problemy zdrowotne to p------------ą całą kase za młodu i żyja na wyjamie.
A
źródło: logiak
Pobierz
![[AMA] An Amazing Wizard - trailer mojej gry.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/8117ea07644847bd6788f4adc74e152cff1d8b8c8d4c145930c8be7bda273dac,q80.jpg)

gość nieustannie bredzi:
*opowiadając o rzekomo niskich podatkach w III Rzeszy która miała najwyższą stawkę PIT 50% a obecnie Polska ma 32%, z akcyzą na p-------y i a-----l 50%, czy stawkę bazową CIT na 40%
*o rzekomo wolnorynkowych XIXw. USA które dotowały kolej, miały z UK najwyższe cło protekcyjne na świecie i wprowadzono tam higienę pracy pod koniec XIXw
*ultraliberalny Singapur gdzie 80% ludności mieszka w państwowych blokach przypominający bardziej budownictwo PRL niż wolny rynek, składka na singapurski ZUS to 34,5%, system zdrowia opiera się na przymusowych ubezpieczeniach i dotacjach rządowych
*wolnorynkowa Szwajcaria z państwową edukacją do szkolnictwa wyższego, gdzie za państwowe uczelnie (świetne w światowych rankingach) płaci się państwowo regulowane czesne w wysokości 1200-1500 CHF rocznie(dla ubogiego szwajcara to drobne), a system zdrowia jest prywatny ale mocno regulowany przez rząd z przymusowymi składkami na ubezpieczenie medyczne, aha zapomniałbym o wielu zasiłkach
gość nie potrafi zrozumieć że wszystkie drogi nie mogą być prywatne bo zwykłego człowieka nie będzie stać na opłacenie przejazdu nie wspominając o chaosie komunikacyjnym, chce sprywatyzować szkolnictwo które stało się powszechne(szczególnie wyższe) dopiero w okresie wczesnego PRL gdzie wprowadzono radykalny przymus chodzenia do szkoły bo wcześniej była plaga analfabetyzmu w II RP, do lekarza ludzie zaczęli chodzić dopiero we wczesnym PRL bo wtedy służba zdrowia stała się powszechna i darmowa i ubogi chłop wreszcie mógł iść do lekarza a w II RP gdy była prywatna jedynie bogaci korzystali z usług lekarskich czego krul nie chce dostrzec mówiąc że gdyby nie Państwowa służba zdrowia to ludzie chodziliby robić operacje w prywatnych
gość zachwala prywatną służbę zdrowia a gdyby zobaczył co się dzieje w USA to by widział 50 mln amerykanów bez ubezpieczenia zdrowotnego, panicznie bojących się szpitala bo za małą operację płaci się 200.000$
można wymieniać w kółko absurdy korwinizmu czy liberalizmu ale liberalne wykopki i tak wiedzą lepiej, ale gdyby miały zapłacić
500.000$ za studia medyczne lub gdyby otrzymali 200.000$ rachunku za prostą operację medyczną to szybko by się liberalizmu od uczyli i zamarzyła by się wam Lewacka Norwegia
PS. Najlepsza Hipokryzja wykopków jest widziana gdy mówi się o dobrobycie w Szwecji czy Norwegii to nawet wykopki z "Nową Prawicą" na avatarach piszą że marzy im się emigracja do Norwegii(czyli lewackiego raju), dobrze że istnieją jednak mądrzy ludzie na wykopie którzy potrafią wytknąć im hipokryzję
PS2. Uwielbiam ta hipokryzję wykopków którzy piszą o wolności a jednocześnie o gejowskim spisku, "wolność tak ale nie dla pedałów" to hasło pasujące do wykopowiczów lub "wolność w słowach, totalitaryzm w sercu"
Amen #krul #korwin #prawica #prawackalogika #neuropa
Komentarz usunięty przez moderatora
Tak jest od kiedy służba zdrowia w USA jest państwowa. Sprawdź jak było wcześniej.
źródło: comment_NQKHsI1pKctFIEXsdCRrO0EefM8qMNBV.jpg
Pobierzwcześniej ludzie nawet nie trafiali do szpitala bo nikt nie chciał się nimi zająć bo nie mieli $, dopiero od czasów LBJ najbiedniejsi i starsi otrzymali opiekę medyczną by nie umierali na ulicach
1. Gimbaza nie sprawdza danych
2. Korwin to konserwa, a nie żaden liberał
1.gimbaza łyka wszystkie bzdury korwina jak pelikan
2. Korwin to rzekomo Konserwatywny-Liberał, czyli połączenie religijnych oszołomów z pomocą dla bogatych
Komentarz usunięty przez autora
Tylko, żeby obalić głupotę, którą wymyśli Krul w minut trzeba spędzić 5h na szukaniu danych :)
Jego liberalizm gospodarczy jest wtórny, tak na prawdę marzy o przywróceniu XVIII wieku, gdzie nikt właściwie się nie interesował gospodarką
@kayleigh1507:
Sam osobiście uważam, że szkolnictwo podstawowe i średnie powinno być państwowe (ale w całkiem zmienionym systemie szkolnictwa), ale nie widzę za bardzo powodów, żeby szkolnictwo wyższe było państwowe, teraz mamy masowy szturm ludzi na uczelnie wyższe co robi im więcej krzywdy niż pożytku, studia powinny być płatnę aby podwyższyć ich jakość i szli tylko Ci którzy chcą zdobyć wyższe wykształcenie, a
ale gdybyś wprowadził płatne szkolnictwo wyższe to pojawiłaby się rzesza ludzi których na to nie stać mimo że są bardzo zdolni, a aby podwyższyć jakość studiów to nie trzeba do tego czesnego
a co do studiowania dla papierka to efekt złych decyzji wybieranych przez młodych ale nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo jest wiele ubogich i zdolnych których nie było by stać na studia jakbyś wprowadził czesne
hahaha zapomniałem o tym xD, najwyższy wzrost gospodarczy był w latach 1945-75 czyli w erze największego socjalizmu w USA, a najwyższa stawka podatkowa PIT po wojnie( i jeszcze w latach 50') wynosiła 91% a mimo to kraj niesamowicie się rozwijał; no ale jak lewak Hollande podniósł podatek do 75% to wszyscy wyzywali go od komuchów i przepowiadali upadek gospodarczy Francji bo z takim "podatkiem" nie da się rozwijać xD
Powszechne wyższe
@plkwykop: idealnego systemu nie wymyślisz, możesz co najwyżej dostosować go do warunków danego państwa