Wpis z mikrobloga

Kontynuacja wpisu https://wykop.pl/wpis/80216775/mirki-i-mirabelki-bardzo-was-prosze-trzymajcie-kci/strona/1

Witajcie, byłem dziś u psychologa. Miło było porozmawiać, ale większe wsparcie otrzymuję od rodziny i anonimowych Mirków. Rozmowa była przyjemna, ale nie wyniosłem z niej zbyt wiele. Domyślam się, że psycholodzy są różni, jednak na razie mam takie odczucia.

Odwiedziłem też dziś Różową – niestety, bez zmian. Już nie liczę na cud, chcę tylko, żeby nie cierpiała. Wyglaskalem ją tak mocno, jak tylko się dało. Po pewnym czasie przyszła jej ciocia, więc porozmawialiśmy "we troje"

Moja głowa dziś w miarę spokojna, nie wiem może przychodzi akceptacja? Parę razy łzy poleciały ale bez przesady.

#chcesiewyzalic
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gmeras ja to jestem pod wrażeniem jak dobrze to znosisz, jakbym w taki sposób straciła niebieskiego to nie miałabym siły na pisane postów. Jesteśmy z Tobą.
  • Odpowiedz
@Gmeras dobrze, że dajesz znać. Też podziwiam, że masz głowę do tego, żeby tu zaglądać. Wszyscy dalej trzymamy kciuki za poprawę sytuacji. Dobrze że korzystasz z różnych form wsparcia. Trzymaj się Mirku i nie trać nadziei.
  • Odpowiedz
@Gmeras: P--------e jak coś takiego może człowieka poskładać z dnia na dzień. Bardzo Ci współczuję i nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz ;_;

„Rozmowa była przyjemna, ale nie wyniosłem z niej zbyt wiele. Domyślam się, że psycholodzy są różni, jednak na razie mam takie odczucia”

Niestety psychologia/psychiatria w Polsce to żart i niczym niecodziennym jest odbijanie się od drzwi do drzwi przez 10+ lat jeśli masz bardziej skomplikowany problem (po
  • Odpowiedz
via Android
  • 133
@Szpeju teraz sobie siedzę sobie z młodym, młody jest zajęty swoimi sprawami, a ja mam czas napisać. Uwierz uspokaja mnie to że mogę o tym napisać, niż chować głowę w poduszkę, w pierwszych dniach o tym nie myślałem. Cała sytuacja wydarzyła się z 14/15 lutego
  • Odpowiedz
@Gmeras: ja to w ogóle myślałem na początku, że to się w dzień lub dwa wyjaśni i czekałem tylko na info od Ciebie, że już się obudziła i że wszystko jest ok. Współczuję ale mimo wszystko dalej nie tracę nadziei i czekam na pozytywny update jak najszybciej. Dużo sił dla Was!
  • Odpowiedz
@Gmeras: Najbardziej w tej sytuacji przeraża mnie to, ze w zasadzie nikt tego, co stało się Twojej Różowej nie mógł przewidzieć i że w jeden dzień jesteśmy, jutro już możemy walczyć o życie ( ͡° ʖ̯ ͡°).
Nie wiem, jakie tu są dobre słowa, napiszę tylko, że też Cię podziwiam, że starasz się to jakoś wziąć do kupy, pamiętaj, że jakbyś potrzebował rozmowy, to my tu
  • Odpowiedz
Najbardziej w tej sytuacji przeraża mnie to, ze w zasadzie nikt tego, co stało się Twojej Różowej nie mógł przewidzieć i że w jeden dzień jesteśmy, jutro już możemy walczyć o życie ( ͡° ʖ̯ ͡°).

@somskia: @Gmeras To jest strasznie p------e. Mój przyjaciel tak zmarł w 2020 roku. Poszedł do pracy jakby nigdy nic, usiadł, 5 minut później osunął się z krzesła i chłopa
  • Odpowiedz
via Android
  • 28
@somskia w ramach terapii mogę starać się uzupełniać wpis dziennie jak wyglądał mój dzień w skrócie z opisem co u różowej. Bo najwięcej dowiemy się co u niej nie wcześniej niż w poniedzialek.
  • Odpowiedz
via Android
  • 26
@Krs90 takie życie jest przewrotne (,) wystarczy nawet jeden błąd na drodze (,) trzeba żyć dalej bo jest dla kogo.
  • Odpowiedz
Też twierdziłem, że dobrze, że napisałeś.
W grupie ludzi zawsze znajdzie się osoba, która trafi do Ciebie lepiej niż jeden nawet dobry psycholog. 3maj się tam z młodym, ja nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobił, bo my mamy 3 w domu :)
  • Odpowiedz
@Krs90: ( ͡° ʖ̯ ͡°) eh w maju pochowałem przyjaciela z którym znaliśmy się 15 lat i z którym miałem najlepsze relacje ze wszystkich moich bliskich, razem dorastalismy. Najleoszy człowiek jakiego znałem. Zmarł nad ranem w dzień swoich 30 urodzin "nagła niespodziewana śmierć" według lekarzy.

@Gmeras trzymaj się Mirku i nie trać nadziei
  • Odpowiedz
@Gmeras: tak samo jak reszta wyżej Mirków i Mirabelek uważam, że jesteś bardzo dzielny. Jesteśmy tu wszyscy z Tobą. Jeśli pozwalają to kup jej kwiaty. I rozmawiaj z nią, kto wie, może ona słyszy. Przypomniało mi to jak rozmawiałam z moją Mamusią. Wciąż trzymam kciuki za pozytywne wiadomości ❤️
  • Odpowiedz
@Gmeras: wypełnione. tam jest jeszcze jedna ciekawa ustawa, ale ma aż 86 stron...

Poselski projekt ustawy o zmianie ustawy o społecznych formach rozwoju mieszkalnictwa oraz niektórych innych ustaw

RPW/5026/2025

Dotyczy wprowadzenia rozwiązań ułatwiających realizację lokalnej polityki mieszkaniowej; wsparcia budownictwa dla rodzin niedysponujących dochodami pozwalającymi na zaspokojenie potrzeb mieszkaniowych na rynku komercyjnym
  • Odpowiedz