Aktywne Wpisy

jegertilbake +142
Sprzedaż czasu liniowo za pieniądze to niewolnictwo z dodatkowymi krokami
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
źródło: image-50
Pobierz
lecho182 +81
A mogłem włonczyć myślenie i posłuchać specjalistów finansowych z wypoku i wypisać się z PPK. Następnie po 5 latach jeszcze raz włonczyć myślenie i jeszcze raz złożyć specjalny dokument do HR i jeszcze raz się wypisać z PPK. Naszczęscie jestem leniwym, niemyślącym lemingiem i daje się okradać rzondowi!
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
Ciekawe jaki zwrot ze własnej składki na PPK mają Ci świadomi specjaliści finansowi z wypoku?
PS. Dalej nie mogę uwierzyć, że 75% uprawnionych do
źródło: image
Pobierz

cześć mam problem z jednym zadaniem. Napiszcie co robię źle.
Znajdź studenta z najwyższą średnią ocen
select idstudent, ocena
from ocena
where ocena in
(select (max(avg(ocena)))
from ocena
group by ocena)
Komentarz usunięty przez autora
SELECT
idstudenta, AVG(ocena)
FROM
ocena
Group By idstudenta
Order by 2 DESC
Twój 'wewnętrzny' select zwróci Ci średnią ze wszystkich ocen, nie średnią per student, group by przemyśl.
ocena in to też potworek i bez sensu. Po pierwsze in nie do tego służy, po drugie jak średnia Ci wyjdzie 4.23 to jak sobie wyobrażasz dopasowanie to do liczb całkowitych - 2,3,4,5, po trzecie to Ty chciałbyś studenta nie? ;)
Ginden podał Ci gotowe rozwiązanie. Pierwsza krotka wyniku będzie zawierać id najlepszego studenta.
@Taczi: raczej odwrotnie, nie może użyć w select pola, którego nie ma w group by