Aktywne Wpisy

staryalkus +377
kupiłem dziś nowy samochód (。◕‿‿◕。) przesiadam się ze starego Fiata Punto do Toyoty Yaris w hybrydzie, rocznik 2018, 54k przebiegu, pierwszy właściciel, serwisowana w ASO. Jeździ jak marzenie. Jaram się jak Rzym za Nerona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota

bober234 +172
Za namową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała moje pieniądze w akcje spółki Alphabet. Lokata miała gwarantowany zysk 4,2%, a maksymalny 30%.
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
źródło: image_picker_9D95E293-32D9-4EC5-A6BF-0D0155F882EA-35986-00000D4F7B3DF5F8
Pobierz

cześć mam problem z jednym zadaniem. Napiszcie co robię źle.
Znajdź studenta z najwyższą średnią ocen
select idstudent, ocena
from ocena
where ocena in
(select (max(avg(ocena)))
from ocena
group by ocena)
Komentarz usunięty przez autora
SELECT
idstudenta, AVG(ocena)
FROM
ocena
Group By idstudenta
Order by 2 DESC
Twój 'wewnętrzny' select zwróci Ci średnią ze wszystkich ocen, nie średnią per student, group by przemyśl.
ocena in to też potworek i bez sensu. Po pierwsze in nie do tego służy, po drugie jak średnia Ci wyjdzie 4.23 to jak sobie wyobrażasz dopasowanie to do liczb całkowitych - 2,3,4,5, po trzecie to Ty chciałbyś studenta nie? ;)
Ginden podał Ci gotowe rozwiązanie. Pierwsza krotka wyniku będzie zawierać id najlepszego studenta.
@Taczi: raczej odwrotnie, nie może użyć w select pola, którego nie ma w group by