Aktywne Wpisy
blinkarA +17
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +30
jakie macie swoje małe marzenie

Mirki, jak poprawnie skonfigurować Gita aby wygodnie się dało pracować w kilka osób? Chodzi mi tutaj przede wszystkim o narzędzia do rozwiązywania konfliktów. Samo popychanie i dojenie z serwera używając choćby GitHuba albo podpinając do Qt jest względnie wygodne, ale z tymi konfliktami to jakieś takie dziwne jest. Da się to zrobić, żeby nie trzaskać z konsoli tego wszystkiego?
@bluemusic: wat? Wy pisaliście ten kalkulator wyborczy albo powiedz co produkujecie, bo warto tego unikać.
darmowego RCS wypuszczono w 1982 roku (tak, 33 lata temu) a ktoś jeszcze używa katalogów do wersjonowania :(
SourceTree jest ok do prostych rzeczy - ale według mnie strasznie ograniczony, dużo trzeba konsolą sie podtrzymywać.
GitExtensions - narzędzie godne polecenia, w 99% zastępuje konsole.
Konsola - nic nie zastąpi dobrej konsoli.
Jeżeli macie dużo konfliktów to znaczy że wasz kod ssie - dobrze zaprojektowany kod będzie równie dobrze rozłożony między różne pliki i miejsca - gdzie dodanie feature który nie jest w ogóle związany z innym nie spowoduje
@Khaine: Nie chcę tutaj jakiegoś fanatyzmu CLI wykazywać, ale używałem kiedyś TortoiseHG i w porównaniu z konsolą, jest jak używanie IDE bez skrótów klawiaturowych. Ładne ale niewygodne, szczególnie jak wyczujesz te kilka komend