Wpis z mikrobloga

@animetopedal: cześć mirku. Chciałem napisać do ciebie na priv ale masz zablokowane. Zauważyłem, że ogarniasz temat słuchawek. Muszę kupić prezent bratu który jest fanatykiem csgo i innych strzelanek przez neta. Budżet powiedzmy do 400-450zł, chciałbym coś porządnego na lata co mu się nie rozleci bo w ciągu ostatnich 2 lat zajechał już kilka sztuk.
Co myślisz o tych następujących:
creative aurvana live 2
logitech g230
HyperX cloud
SENNHEISER HD380 PRO
Qpad QH-90

Ważna jest też polityka firmy aby nie było problemów w razie gwarancji. No i jaki sklep wybrać?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fazzy: Logitechy odrzuć od razu, nie ma się co w nie bawić. Sennheisery nie ten budżet żeby miały grać, Cloudy i Qpady to jest to samo tylko w innym wydaniu. Jeśli chcesz coś porządnego to bym CALe odrzucił, bo są strasznie "kruche" w przeciwieństwie do HX Cloud (a przynajmniej jego oryginalnej formy znanej jako Takstary Pro80). Jak dla mnie to właśnie będzie najlepszy wybór, można co najwyżej polecać jakieś Denony
  • Odpowiedz
@animetopedal: bardzo dziękuje za fachową pomoc! Czyli ostatecznie - HX Cloud czy Takstary Pro80 będą najlepszym wyborem? Z tego co widzę jest jakaś nowa wersja Takstarów - "Pro80 v2".

Tutaj jeszcze znalazłem (chyba) w miarę ogarniętą stronę z ciekawymi propozycjami:
http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-muzyczne-i-dla-graczy/

Co myślisz o SHP9500, Pioneer SE-A1000 lub Sennheiser PC330? HX/Pro80 będą lepsze? Słuchawki nie muszą
  • Odpowiedz
@Fazzy: Co do Takstarów V2 to różnica między nimi a pierwszą wersją to tylko poprawiony pałąk i zmiana kabla, w sumie bez większej różnicy ale że cena taka sama to warto wziąć V2.
Pioneery są dosyć słabej konstrukcji, jest z nimi sporo problemów. Te Philipsy to również świetne słuchawki, ale przyznam szczerze że nie mam pojęcia jak się sprawdzą jeśli chodzi o gry. A Pro80 jednak wciąż przebijają te Sennki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@animetopedal: ok, super! Bardzo dziękuję za pomoc! Zamawiam w takim razie właśnie pro80 v2 (300zł) + sc8000 (jest promocja z 220 na 150zl w jednym ze sklepów internetowych). Dobrej nocy i jeszcze raz dzięki :)
  • Odpowiedz