Wpis z mikrobloga

#android #android4 #pytanie #pytaniedoeksperta #samsung #galaxys #galaxys4 #sgs4

Hej, posiadam Galaxy S4, aktualnie jestem na 4.2.2. Jako że Samsung leciał w kulki z KNOXem odpuściłem sobie zabawę w ROMy i Kernele, ale skończyła mi się gwarancja i chciałem w końcu spokojnie bez problemów wgrać nowszy rom.

Czego szukam?
- ROM 4.4.x (stabilny, szybki), stock (nie lubię robić z telefonu choinki), choć nie pogardzę ekstra funkcjonalnością (np. nagrywanie rozmów itp)
- Jakiś kernel, najlepiej w miarę "blisko" stocka, ale koniecznie z obsługą NTFS po USB OTG
Najlepiej jakby powyższe było wrzucane przez Odina (nie mam aktualnie CWM).

Gwarancji nie mam już, więc nie interesuje mnie za bardzo licznik/flaga KNOX więc nie ma sensu chyba się z tym bawić. Najłatwiejsza droga do dobrego stabilnego romu 4.4.x (XEO), szybkiego w miarę możliwości i jak ktoś poleci dobry nieprzesadzony kernel z obsługą NTFS to będę bardzo wdzięczny wam mirki!

Instrukcję co i jak możecie sobie darować bo znam/znajdę, po prostu tyle tych romów wyszło, że kompletnie się pogubiłem, a w dodatku musiał bym szukać w archiwach :(

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach