Wpis z mikrobloga

Pokażę Wam prawdziwego Janusza Allegro. Zamówiłem białą tablicę suchościeralną w sklepie na Allegro, który to reklamował się, że w odróżnieniu od konkurencji, która ma wnętrze tablicy z dykty, oni posiadają tablice wykonane z metalu (przez co nie pleśnieją, większy komfort pisania itp). Co się okazało? Wnętrze tablicy jest z kartonu (,)

#januszebiznesu #allegro #oszukujo #heheszki
bedney - Pokażę Wam prawdziwego Janusza Allegro. Zamówiłem białą tablicę suchościeral...

źródło: comment_EEJB4AU8h3ySw67xfzr5m1lZn0Vh2wIt.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kravjec: Hmm.. No ale reklamując, że tył jest metalowy, co ma zapobiegać pleśni, konsument raczej nie może spodziewać się całości środka z kartonu. Poza tym zerknij na zdjęcie - nie ma nigdzie informacji, że to tylko artystyczna wizualizacja.
  • Odpowiedz
@bedney: najlepiej jak płaciłeś kredytówką - banki są bardziej "przychylne", szczególnie przy pierwszym charge backu, ale najpierw spróbuj rozwiązać to ze sprzedający ew. allegro. Bank może się na ciebie też wypiąć. Pracowałem kiedyś w branży i jeżeli masz jakieś g---o-konto za które nic nie płacisz i do tego jakąś debetówkę, którą płaciłeś to wniosek wprawdzie będą procesować, ale specjalnie się przy tym nie postarają ( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
@bedney: Dodałeś ten post parę dni za późno. Tylko, że chciałem koniecznie, żeby pół tablicy było korkowe więc na alledrogo nie za bardzo jest w czym wybierać. A mogłem żyć w błogiej nieświadomości... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Taaa. Chociaż w sumie jak na to odpowiednio spojrzeć to nie kłamali z tą wielowarstwową konstrukcją. Szkoda, że nie pisali z czego te warstwy są.
  • Odpowiedz
@wodzik no nie wiem.. na aukcji napisane jest "solidnie wykonane ze stali i aluminium", potem przy zdjęciu wnętrza pokazane jest wnętrze metalowe i żadnej informacji, że to nie jest prawda (czy chociażby "zdjęcie może różnić się..."), więc to jest jawne wprowadzanie w błąd klienta.
  • Odpowiedz
Jedyne czym tu wprowadzali w błąd jest wizualizacja przekroju. Przeczytaj aukcję jeszcze raz. Aluminiowy pada jedynie w określeniu do tyłu tablicy.
  • Odpowiedz
Tu byś musiał się konsultować z jakimś prawnikiem czy rzecznikiem praw konsumenta, bo nie wiem czy stwierdzenie "z aluminium i stali" odnosi się do całości czy np do konstrukcji. No i piszą, że powierzchnia z pcv i w moim wypadku korka. Tak czy siak pewnie załapało by się to pod celowe wprowadzanie klienta w błąd.
  • Odpowiedz
@bedney: możesz zwrócić bez podania przyczyny. Masz na to 10 dni.
Jeżeli chodzi o wypełnienie tej tablicy to nazywa się to "plaster miodu" i jest stosowane wielu rzeczach np. drzwiach, meblach. Fakt, że to wypełnienie z Twojego zdjęcia jest trochę lipne, ale tym nie wygrasz ze sprzedawcą. Jakby cała tablica była z alu tej grubości to ważyła by z 15 kg i kosztowała z 400 pln. Trochę źle zinterpretowałeś opis.
  • Odpowiedz
@ropppson: Ehh no właśnie, z tym że karton nie ma nic wspólnego z "plastrem miodu". Mogłem się domyślić, że za tę cenę nie dostanę czegoś takiego, no ale to zdjęcie na aukcji...
  • Odpowiedz
@bedney: ja bym oddał korzystając z prawa zwrotu bez podania przyczyny. Kupiles przez neta masz pelne prawo do tego. Ale czy za tą kase dostaniesz coś lepszego gdzieś indziej? Wątpię.
  • Odpowiedz
@bedney: Koledzy wyżej ci troszkę źle doradzali.
Masz prawo do odesłania towaru przez 14dni bez podawania przyczyny, wiec sprzedawca nie może kręcić nosem. Dostajesz cenę produktu i przesyłki do ciebie. Po twojej stronie leży jedynie odesłanie.
Sprzedawca ma obowiązek zwrócić pieniądze jak najszybciej po otrzymaniu towaru, ale maksymalnie 14 dni. I tu zaczyna się problem. Firmy lubią na złość wykorzystywać w pełni ten czas.
  • Odpowiedz