Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +565
W takim kraju zyjemy xD Mlodzi doslownie mowia wprost jakie maja problemy, a boomerzy im mowia, ze wcale takich nie maja I wypisuja przy tym litanie o tym, ze kiedys to bylo tera to nie jest. Sam jestem inzynierem lvl28, zarabiam 4800 do reki w biurze. Umowe o prace na rok dostalem po 9 miesiacach okresu probnego na umowe zlecenie, w niemieckim korpo xD Nie wiem co mam robic innego, zeby zaczac
źródło: chrome_screenshot_29 Oct 2025 12_52_44 CET
Pobierz
tangens_kutangens +179
Słuchajcie wreszcie dane było mi zapoznać się z #kouros. Nie znam się w ogóle na #perfumy więc zrobiłem kilka wycieczek po perfumeriach i zamówiłem odlewki paru kultowych śmierdzieli. xD Moim celem było noszenie jednego zapachu przez jeden dzień i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat tego mocarza. xD
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
źródło: yves-saint-laurent-kouros-woda-toaletowa-100ml
Pobierz

Czy chłodzenie Fortis 3 będzie cichsze od standardowego Intela 4790k?
I czy obudowa Gladius M35 będzie jakoś tam tłumić dźwięk, czy te 2x120mm wentylatory nie są głośne?
#silentiumpc #komputery
Komentarz usunięty przez moderatora
Co do chłodzenia CPU Ci nie pomogę. Mam kręconego 6600k z chłodzeniem Grandis XE1236.
obudowy nie znam, wentylatory zawsze dodają trochę db, odepniesz je sobie w razie W. mając Fortisa najwięcej szumu będziesz miał z grafy, lepiej o tym pomyśl (polecam MSI), potem zasilacz (polecam BeQuiet), a potem dopiero wyłączaj wentyle z obudowy i wyciszaj matami. później Cię będzie wkurzał pisk monitora, buczenie głośników
a tak btw. co sądzieice o takim zestawie?
Intel CORE i7-4790K 4.0GHz + Fortis 3
- grafę bierz MSI, będzie cichsza
- ram bierz 4x4, wyżej niż 16GB nie będziesz rozbudowywał, a dostaniesz w takiej wersji 1600MHz CL7
- zasilacz brałbym BeQuiet 630W on się jakoś nazywa L8 czy coś
- ssdki są lepsze, ale ja następnego kupuję GoodRama, co by polskie wspierać (nie masturbuję się do wyników benchmarków)
- jeśli chodzi o płyty główne to akurat preferuję ASUSy, ale to subiektywna ocena
1. nie pasuje kolor
2. ma być dużo nie ekonomicznie
3. SilentiumPC silne!
4. Mam CX100 i jestem zadowolony
5. Tutaj też kolor
Komentarz usunięty przez moderatora
płyta asus + g.skill ripjawsx są niebieskie i pasują do siebie, a radiator o ile pamiętam można zdjąć w razie W.
EDIT: a zasilacz SPC nie wiem czy jest cichy. pisałeś tak jakby Ci zależało na
i7 4790k + Zalman lq315 tez polecam