Wpis z mikrobloga

@Andrzejsynbogdana: to u nas ziomek chodzi, kopert nie przyjmuje ani nic. Tylko pod koniec koledy jest msza i tam kazdy moze nie musi dac na remont. W sumie gosc bardzo wpo rzadku bo hajs liczy w kosciele ze mozesz podejsc spytac jak leci, publikuje ba stronie ile ma i na co wydal
  • Odpowiedz
@piastun: co jest #rakcontent? To proste -> podejście na zasadzie "trzeba dać na tacę 50 zł, bo tak wypada", po pierwsze nie na tacę, bo po kolędzie się z tacą nie chodzi, a po drugie nie ma czegoś takiego jak "bo wypada". Dajesz ile możesz i ile chcesz. Stać cię na 50 dajesz 50. Stać Cię na 500 dajesz 500. Kolejna sprawa to narzekanie że ksiądz się
  • Odpowiedz

@wajdzik: hmmm to co piszesz ma sens ale popełniasz podstawowy błąd zakładasz, że cała populacja księzy w polsce robi to z uwagi na wiarę, ideały itp. Często słyszy się o tym, że w "biiedniejszych" dzielnicach księża się nie pojawiają na kolędzie bo priorytetem sa te bogatsze itp.
  • Odpowiedz
@piastun: a na takich księży też można bata ukręcić. Np. napisać na nich skargę. Ale nie do wybiórczej czy "Nie" ale do biskupa.
Zresztą nie ma możliwości żeby ksiądz się gdzieś nie pojawił bo biedniejsza dzielnica. Co najwyżej może dzielić parafię na pół i chodzić co drugi rok (a i to nie do końca) ale pojawić się musi u każdego parafianina
  • Odpowiedz
@Andrzejsynbogdana: Jakby ktoś miał problem i uważał, że rzeczywiście ten obrazek "ma" rację, to spieszę wyjaśnić, że to brednie.
1. Jesteś biedny? Dajesz i 5/10 zł. Co ciekawe nawet ode mnie ksiądz raz nie wziął ani grosza, bo "od studentów nie bierze". Słowo "wypada" to ciemnogrodzki wymysł prymitywnych umysłów.
2. Chcesz księdza? Dzwonisz do kancelarii i przyjdzie, jeśli nie możesz chodzić. W przeciwnym wypadku wystarczy ruszyć dupsko do najbliższej parafii,
  • Odpowiedz
Jak mnie wku@$@#$ ciągłe jechanie na kościół. Sam jestem ateistą i patrząc na to zboku, to odliczam kiedy Islam do nas wpadnie na zawsze :)

Ludzie wyciągają wyjątki, i wyjątkami się posługują, oczerniając 99% spoko księży.
  • Odpowiedz