Po wypadku w Warszawie tylko utwierdzam sie w tym, ze samochodziarze to najgorsza grupa spoleczna w Polsce.
Ich samochodziki sa najwazniejsze, MUSZA ZAPI#RDALAC bo sie udusza. Zginelo niewinne dziecko, ktore po prostu stalo na chodniku... To jest tragiczne i wstrzasajace jak uswiadomisz sobie, ze to mogles byc Ty albo ktos z Twojej rodziny bo jakis debil MUSI JECHAC AUTEM i zapi#rdalac.
A to tylko kropla w morzu, codziennie gina ludzie bo SAMOCHODZIARZE musza jezdzic w kolko.
Mam nadzieje, ze to wywola jakas dyskusje, ze sprowokuje w koncu jakies zmiany. Kazdy normalny obywatel nie ma potrzeby jezdzenia autem po miescie, naprawde. Jest komunikacja, sa rowery, jak sie komus nie chce pedalowac (chociaz to zdrowe i wskazane akurat) to ma wersje elektrycznych rowerow czy hulajng.
Po miescie jedyna auta jakie powinny jezdzic to komunikacja, autobusy, busy, zaopatrzenie, ewentualnie taksowki i TYLE. Nie ma zadnych innych powodow zeby na co dzien uzywac auta w miescie.
Ja nigdy auta nie mialem i nie zamierzam go miec bo w duzym miescie nie widze takiej potrzeby.
@qtass: pewnie, że nie ma potrzeby, tylko mi zawiezienie syna do przedszkola i dojechanie do pracy zajmuje 15 minut. Jak robiła to żona z komunikacją miejską, to zajmowało jej to ponad godzinę o ile tramwaj/autobus pojechał zgodnie z rozkładem, a tym jest bardzo różnie i pracuje kilometr bliżej niż ja
Nie wiem na ile cenisz swoje życie, ale na koniec dnia się okazuje, że zostałeś okradziony z dwóch godzin twojego
@qtass a nie pomyślałeś, że są też ludzie, którzy mają samochody w mieście i jeżdżą normalnie? Winne jest prawo, które daje przyzwolenie na niebezpieczną jazdę, jazdę po pijaku, bez prawka itd. Gdyby nie kraj z kartonu, to do większości wypadków by nie doszło. A auto jest potrzebne, bo ludzie mieszkający w mieście też wyjeżdżają poza miasto albo robią zakupy.
@Norskee: Nie widzisz zwiazku przyczyonowo skutkowego.
Wiesz dlaczego Twojej zonie zajelo to godzine? Przez to, ze wszyscy inni wsiadaja do auta, jezeli zmienimy mindset i wszyscy by sie z tymi dziecmi przesiedli do komunikacji to drogi by sie DRASTYCZNIE odkorkowaly i Twojej zonie zajmowaloby to tylko co Tobie w aucie albo mniej.
Zobacz sobie na drogi, ile % pojazdow to ludzie robiacy sobie przejazdzki i jezdzacy w POJEDYNKE SUVami po
@Norskee: do kogo ty to piszesz on nie jest w stanie tego pojąc ( ͡°͜ʖ͡°) On nie ma potrzeby mieć, to niech inni też nie mają. Siedząc w piwnicy albo będąc wożonym przez rodziców, samochód nie jest potrzebny.
@nieocenzurowany88: Do wyjezdzania poza miasto masz tez pociagi, no ale okej. Chodzi mi o ruch w miescie, mieszkam w miescie X i chce sie przemiescic w ramach tego miasta A -> B, mam do tego mase innych, lepszych spososbow niz auto.
@qtass chodzi o to żeby mieć wybór. Jak mam normalną pogodę i jestem sam to sobie idę z buta albo jadę hulajnogą. Jak jest -10 jak dziś albo leje deszcz i mam jeszcze jechać gdzieś z córką albo do marketu na zakupy to oczywiste, że wybiorę samochód nawet jeśli mi to ma zająć dłużej niż innym środkiem.
@qtass: Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Choćby wszystkie samochody zniknęły, to czas przejazdu może by się zmienił o dwie minuty. To jest kwestia częstotliwości przejazdów, ulokowania przystanków i braków kadrowych przez co niektóre linie nie wyjeżdżają na czas
zawozisz dziecko do przedszkola wsiadasz i jedziesz dalej. A komuinikacją? czekasz, jedziesz, wysiadasz, idziesz, wracasz na przystanek i znów czekasz. Więcej czasu czekasz niż jedziesz
@qtass: XD dojazd do pracy komunikacją zajmuje mi tyle, że muszę kupić dwa bilety 75 minutowe, autem 25 minut przy luźnej drodze jadąc tyle ile jest na znaku a 40 minut max jak są korki. Problemem nie są auta tylko ich użytkownicy i brak większych konsekwencji za nadużywanie prawa. W mieście powinna być większa liczba fotoradarów w szczególności na długich prostych odcinkach a nawet odcinkowe pomiary prędkości uwzględniające stanie na
@nieocenzurowany88: No tak, konsumpcja najwazniejsza. Ja jak jest brzydka pogoda to po prostu rezygnuje, obejde sie bez kupowania kolejncyh rzeczy ktorych nie potrzebuje.
Nie mowie, zeby zakazac aut, po prostu jest to luksusowy sposob podrozy i skoro ktos sie na niego decyduje, uprzykrzajac przy okazji zycie innym to niech za to slono zaplaci. Przykladowo abonament na jezdzenie po miescie, cos jak bilet do komunikacji miejskiej. Mialbys nadal opcje pojechania autem,
@rafau16: Wiesz, ze istnieje cos takiego jak bilety miesieczne? Wychodzi sporo taniej niz kupowanie biletow za kazdym razem. Kupujesz miesieczny albo polroczny czy roczny i masz spokoj, polecam ;) Wychodzi taniej ;)
Jakby ludzie przesiedli sie na komunikacje i odkorkowali drogi i infrastrukture to wtedy mozna by bylo uruchomic wiecej buspasow, puscic wiecej linii, zrobic nowe linie, budzety ZTMow by byly wieksze wiec mogliby kupic wiecej pojazdow.
Przykladowo droga 3 pasmowa moglaby miec 2 bus pasy i smigalyby non-stop autobusy.
@qtass a jak się nazywa ból d--y z powodu braku prawka i samochodu? i ciekawi mnie jak wygląda u ciebie logistyka zakupowa, gdzie masz więcej niż dwie torby kupione ( ͡°͜ʖ͡°)
Auto w mieście może nie być potrzebne ale pisanie że między miastami można jeździć lepiej niż własnym autem to już n----------e mózgowe i racjonalizowanie własnej nieudolności xD
No i ja pracuje pod miastem. Mam nawet bezpłatne busy które by
Ich samochodziki sa najwazniejsze, MUSZA ZAPI#RDALAC bo sie udusza. Zginelo niewinne dziecko, ktore po prostu stalo na chodniku... To jest tragiczne i wstrzasajace jak uswiadomisz sobie, ze to mogles byc Ty albo ktos z Twojej rodziny bo jakis debil MUSI JECHAC AUTEM i zapi#rdalac.
A to tylko kropla w morzu, codziennie gina ludzie bo SAMOCHODZIARZE musza jezdzic w kolko.
Mam nadzieje, ze to wywola jakas dyskusje, ze sprowokuje w koncu jakies zmiany. Kazdy normalny obywatel nie ma potrzeby jezdzenia autem po miescie, naprawde. Jest komunikacja, sa rowery, jak sie komus nie chce pedalowac (chociaz to zdrowe i wskazane akurat) to ma wersje elektrycznych rowerow czy hulajng.
Po miescie jedyna auta jakie powinny jezdzic to komunikacja, autobusy, busy, zaopatrzenie, ewentualnie taksowki i TYLE. Nie ma zadnych innych powodow zeby na co dzien uzywac auta w miescie.
Ja nigdy auta nie mialem i nie zamierzam go miec bo w duzym miescie nie widze takiej potrzeby.
#wypadek #warszawa #polskiedrogi #samochody #zalesie #wysryw
Jak robiła to żona z komunikacją miejską, to zajmowało jej to ponad godzinę o ile tramwaj/autobus pojechał zgodnie z rozkładem, a tym jest bardzo różnie i pracuje kilometr bliżej niż ja
Nie wiem na ile cenisz swoje życie, ale na koniec dnia się okazuje, że zostałeś okradziony z dwóch godzin twojego
Wiesz dlaczego Twojej zonie zajelo to godzine? Przez to, ze wszyscy inni wsiadaja do auta, jezeli zmienimy mindset i wszyscy by sie z tymi dziecmi przesiedli do komunikacji to drogi by sie DRASTYCZNIE odkorkowaly i Twojej zonie zajmowaloby to tylko co Tobie w aucie albo mniej.
Zobacz sobie na drogi, ile % pojazdow to ludzie robiacy sobie przejazdzki i jezdzacy w POJEDYNKE SUVami po
On nie ma potrzeby mieć, to niech inni też nie mają. Siedząc w piwnicy albo będąc wożonym przez rodziców, samochód nie jest potrzebny.
@qtass: i tak jak poprzednio tu tez nie wiesz, o czym piszesz.
źródło: 9cb6851230_nie_zesraj_sie_
Pobierz- metro
- tramwaje
- autobusy
- rower
- hulajnoge
- WLASNE NOGI
zawozisz dziecko do przedszkola wsiadasz i jedziesz dalej. A komuinikacją? czekasz, jedziesz, wysiadasz, idziesz, wracasz na przystanek i znów czekasz. Więcej czasu czekasz niż jedziesz
@nieocenzurowany88: co XD
Przyzwoleniem jest to że tacy ludzie to idioci
Nie mowie, zeby zakazac aut, po prostu jest to luksusowy sposob podrozy i skoro ktos sie na niego decyduje, uprzykrzajac przy okazji zycie innym to niech za to slono zaplaci. Przykladowo abonament na jezdzenie po miescie, cos jak bilet do komunikacji miejskiej. Mialbys nadal opcje pojechania autem,
Jakby ludzie przesiedli sie na komunikacje i odkorkowali drogi i infrastrukture to wtedy mozna by bylo uruchomic wiecej buspasow, puscic wiecej linii, zrobic nowe linie, budzety ZTMow by byly wieksze wiec mogliby kupic wiecej pojazdow.
Przykladowo droga 3 pasmowa moglaby miec 2 bus pasy i smigalyby non-stop autobusy.
i ciekawi mnie jak wygląda u ciebie logistyka zakupowa, gdzie masz więcej niż dwie torby kupione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Auto w mieście może nie być potrzebne ale pisanie że między miastami można jeździć lepiej niż własnym autem to już n----------e mózgowe i racjonalizowanie własnej nieudolności xD
No i ja pracuje pod miastem. Mam nawet bezpłatne busy które by
@qtass: Nie no, plan genialny. Dla bezpieczeństwa na ulicach i chodnikach niech nagle wszyscy zapie**lają hulajnogami elektrycznymi,
Jedynie sensowne jest metro i tramwaje na całkowicie wydzielonych torowiskach.