Wpis z mikrobloga

#praca #it #programowanie #android #androiddev
Mireczki, czy moge liczyc na prace jako android dev, etat? Od 2011 robie appki i mam firme, od 2012, utrzymuje sie z tego. Znam eclipse, java, xml, szereg bibliotek i photoshopa. Mam kilka publikacji o Google Play dla devow, a takze domene androidprogramista.pl dobre na portolfolio. Do doszkolenia, android studio i gradle, git, rest co moge ogarnac w 3 miechy. Na jaka kase mozna liczyc z takim doswiadczeniem?
  • 18
  • 0
@wczoraj jakosc kodu mozna szybko poprawic i stosowac wzorce projektowe, wymagania danego korpo, etc. pewnie chodzi tez o stosowana algorytmike, z tym problemow nie mam :)
  • 0
@Mithrindil akurat chce zamknac firme, mam dosc zusow, urzedow (nawe gus sie przyczepil!) i miec spokoj ducha, a moje appki moge wpisywac jak dochod dodatkowy w pit. spokoj ducha jest wazniejszy od pieniedzy
@AntiPlay: Ja chyba nie mam innej opcji, brak doświadczenia komercyjnego w tym zawodzie :) Prawie wypuszczona apka w google play (jestem z zawodu projektantem, więc dopieszczam jeszcze UI i trochę UX) to za mało żeby walczyć o coś więcej, na razie.
@AntiPlay: jasne że znajdziesz pracę na etacie. we Wrocławiu i poznaniu etatów jest naprawdę sporo. szczególnie dla Javowcow. muszę Cię tylko Łukaszu rozczarował, gdyż to że pisales dużo apek pod reklamy nie znaczy że nieźle ogarniasz androida i jave. przechodził em przez to samo. niestety wymagania są wyższe. wielowątkowość, refleksje, wzorce projektować, współdzielenie kodu, często właśnie rest, poza tym praca w zespole. sztywne godziny pracy(nie zawsze)