Wpis z mikrobloga

@hajen: jak chcesz postrzelać tanio/dużo to ZKS na Marymonckiej, na Cover trudno o miejsca, chociaż instruktorzy są ok, jest jeszcze AVGO na Puławskiej, bardzo dobre warunki lokalowe / parkingowe i cenowo chyba korzystniej niż Cover.
  • Odpowiedz
@hajen: Byłem jakiś czas temu w avgo na puławskiej. Instruktorzy bardzo mili, spory wybór broni, dojazd też spoko, mogę polecić :) Dodatkowo byli na gruponie, zawsze można przyoszczędzić parę zł :) Mają z tego co pamiętam jakiś swój klub strzelecki
  • Odpowiedz
@hajen: niestety nie polecam strzelnicy cover na warszawiance (mimo ze kiedys mieszkalem jakies 200 metrow od nich) bo procz calkiem ok cen na ammo ktorymi chwala sie na stronie... musisz niestety wyrzygac jeszcze 100zl na godzine za stanowisko o czym aktualnie na swojej stronie nie wspominaja. to taki troche chwyt ponizej pasa moim zdaniem.

na zks placisz za samo ammo i masz cala reszte gratis / mozesz wybrac dowolna ilosc
  • Odpowiedz
@BrzydkiBurak: Oho, dobrze wiedzieć. A do ZKS na Marymonckiej można uderzyć z marszu czy mają jakieś grupki dla żółtodziobów? Czy po prostu wcześniej trzeba zarezerować jakieś stanowisko?

• Odpowiedz
@hajen: zks to bardzo duza strzelnica czynna 7 dni w tygodniu. to nie jakis cover ze trzeba sie umawiac xd

na zks przychodzisz kiedy chcesz. na ich stronie - http://www.zks.waw.pl - sprawdz czy termin wizyty nie pokrywa sie z jakimis zawodami bo wtedy moze byc 100+ osob rownoczesnie i bedzie ciasno. przed pierwsza wizyta zobacz sobie moj filmik + mozesz powiedziec instruktorom "strzelam pierwszy raz ale widzialem juz film pana buraka
  • Odpowiedz
@hajen: Masakra... ja to się swojego szefa pytałem w zeszłym tygodniu czy nie będzie problemu jak przyjdę we wtorek trochę później, bo z rana chcę strzelbę przećwiczyć przed egzaminem na patent - no problem.
Dziś na spotkaniu w korytarzu inny kumpel mnie podpytał jak patent, a szefu tylko wtrącił, żebym robił bo nam takich ludzi potrzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BrzydkiBurak: E tam, pokolenie 35-40, w dużej mierze niewolnicy kredytów we frankach, wyborcy PO, którzy zainteresowanie strzelaniem z Glocka u korwinowca traktują jak bezpośrednie zagrożenie ich życia :D. Ale są też inni normalni ludzie, którzy są za posiadaniem broni.

@vicking: Szefa akurat pod tym kątem mam spoko, tylko koledzy tacy przestraszeni :P
  • Odpowiedz
@hajen: w ZKS marymoncie bylem pierwszy raz ze znajomym jakies 2mce temu. Polecam zdecydowanie.
Pierwszy raz trzymalem bron. Korzystajac ze wskazowek @brzydkiburak powiedzielismy ze jestesmy lamy i instruktorzy wszystkiego pilnowali i spokojnie wytlumaczyli.
Od tej pory bylismy juz kilka razy i nawet strzelalismy z AK47 :)
  • Odpowiedz
@godotow: No to chyba postanowione.

@BrzydkiBurak: Mam jeszcze pytanie - jak wygląda zapisanie się do klubu strzeleckiego by kiedyś zrobić patent? Trzeba wystrzelać trochę godzin, czy można po pierwszej wizycie zastanowić się nad dołączeniem? Wiąże się to z jakimiś opłatami?
  • Odpowiedz
@hajen: nie wiem bo nigdy nie bawilem sie w sport strzelecki czy jakies zawody kluby itp. po prostu zapytaj w okolicznych klubach jakie maja procedury bo ide o zaklad ze kazdy klub ma swoje indywidualne sciezki - to nie jest ustalone ustawowo tylko kazdy klub sobie to tworzy w swoim regulaminie.

jesli chcesz do klubu sportowego po patent to polecam tez zarejestrowac sie rownoczesnie w stowarzyszeniu kolekcjonerskim - tu polecam
  • Odpowiedz
@hajen: ta ich strona jest tak archaiczna ze wlasciwie nie wiadomo juz co autor tego artykulu mial na mysli xd

przed chwila zadzwonilem zapytac i mila pani powiedziala ze 7 dni w tygodniu 9-19 i "da znac webmasterowi by poprawil". tylko wiedz ze strzelnica bezwzglednie o 19 sie zamyka wiec tuz przed zamknieciem nikt juz ci broni i ammo nie wyda bo o 19 wszystko musi trafic do magazynu ;)
  • Odpowiedz