Wpis z mikrobloga

Polska - taka nowoczesna, taka postępowa, taka otwarta, taka pozbawiona homofobii i innych uprzedzeń.

Sondaż TNS: Kogo nie chciałbyś mieć za sąsiada?

uchodźców - 45 proc.,

homoseksualistów - 41 proc.,

cudzoziemskich robotników - 27 proc.,

ateistów - 25 proc.,

wyznających inną religię - 22 proc.,

ludzi odmiennej rasy - 20 proc.,

ludzi o przeciwnych poglądach politycznych - 17 proc.,

rodziny z dzieckiem poczętym z in vitro - 13 proc.

Bonus:

Straszenie uchodźcami - że zabiorą pracę, przywiozą terroryzm i choroby - najsilniej działa na najmłodszych (do 29. roku życia), z podstawowym wykształceniem, mieszkańców wsi.

#bekazprawakow #prawackalogika #neuropa #4konserwy #homoseksualizm #lgbt #ateizm #polityka
Pobierz alkan - Polska - taka nowoczesna, taka postępowa, taka otwarta, taka pozbawiona homof...
źródło: comment_lUdUaWimRjRu9c5VMJIIjtoz7LHLkoZP.jpg
  • 144
@alkan: ale naucz się interpretować to co czytasz (pewnie media już ci mózg sprały). To, że ktoś nie chce mieć kogoś za sąsiada homoseksualisty to nie znaczy, że jest homofobem. Ja nie chciałbym mieć wysokich ludzi za sąsiadów, ale to nie znaczy, że jestem wysokofobem (xD). Nie chciałbym mieć za sąsiada faceta (bo wolę jak wokół mnie same kobiety) to nie znaczy, że jestem seksistą.
Test gdzie jednak trzeba coś wybrać

Jest pytanie jest odpowiedz mieli się wstrzymać od głosu żeby było ok ?

@yeapUwin: @ruszka: Nie trzeba było czegoś wybierać. Pytanie brzmiało: "zaznacz grupy, obok któryś nie chciałbyś mieszkać" - można było zaznaczyć dowolną liczę, od 0 po wszystkie.
To, że ktoś nie chce mieć kogoś za sąsiada homoseksualisty to nie znaczy, że jest homofobem.

@Siotson: Tak, na pewno ktoś nie chce mieć homoseksualisty za sąsiada, bo bardzo szanuje gejów i nie czuje się godzien zakłócać ich spokoju bliskością swojego beznadziejnego jestestwa. xD
@alkan:

I chcesz mi powiedzieć, że nie ma ani jednej osoby w Polsce, która by nie zaznaczyła, że jej to nie przeszkadza? Bo tak z tego badania wynika, czyli badanie było źle przeprowadzone, czyli było manipulacją. A jeśli były takie osoby, to nie podanie takiej informacji w grafice jest równiez manipulacją, bo wtedy wynik jest nierzetelny.

Jeszcze z ciekawości spojrzałem która grupa wypadnie najlepiej - oczywiście PO xD Co ludzie mają
@ruszka: Gdzie Ty tu widzisz manipulację? Masz podanych 8 grup i przy każdej do wyboru: "czy chciałbyś mieszkać w obecności tych ludzi - TAK/NIE". Osoby, które wybrały "nie", to 100% - ci, którzy wybrali "tak".
@alkan: Osobna kategorie dla uchodźców i cudzoziemskich robotników. Wydało się po co uchdzodźcy mają tutaj przyjeżdzać, skoro nie będą pracować.

@MvPancer: a raczej twórca ankiety jest tego świadom.
Swoją drogą, na moim osiedlu dwa sąsiednie domy poszły pod wynajem. Najpierw do jednego wprowadziło się z 10 chłopa - budowlańców. Spoko, czasem poimprezowali, nikomu specjalnie to nie przeszkadzało ale coś tam hałasowali. Parę tygodni temu do drugiego domu wprowadziło się 12...
@tell_me_more:

nie ma podanych kombinacji, bo każde pytanie było niezależne, naucz się czytać statystyki, to nie jest trudne.

Umiem czytać, tylko tłumaczę, że tym badaniem sobie można dupe podetrzeć, bo jest nierzetelne właśnie z tych powodów, z których napisałem.
Tak, na pewno ktoś nie chce mieć homoseksualisty za sąsiada, bo bardzo szanuje gejów i nie czuje się godzien zakłócać ich spokoju bliskością swojego beznadziejnego jestestwa. xD

@alkan: a to teraz mamy nakazem szanować gejów? Jak kogoś nie znam to nie szanuję (bez względu na orientację). W takim razie jestem nietolerancyjnym ch*jem bo nie szanuję ludzi. Boże co za papka z mózgu.
Polska - taka nowoczesna, taka postępowa, taka otwarta, taka pozbawiona homofobii i innych uprzedzeń.

@alkan: nie rozumiem po #!$%@? lewacy za wszelką cenę dążą do takiego wzorca, Polska nigdy taka nie była i nie może być
stosunek do homo i uchodźców to najważniejsze przesłanki przy wyborach polityków, którzy mają zajmować się administracją skarbową, służbami specjalnymi, dyplomacją itd.

@KREM_Z_BROKUL: Formalnie rzecz biorąc sondaż badał poglądy elektoratu danych partii, a nie ich członków lub szefów. Można się spodziewać, że np. ZLew proponuje program bardziej liberalny niż wynikałoby to z poglądów ludzi na tę koalicję głosujących. Poza tym chyba za bardzo weszliśmy w dyskusję o poszczególnych partiach, bo np.
@Siotson: Czy ja pisałem gdzieś o szacunku? Jest chyba pewna przestrzeń wyboru między "nie chcę mieszkać obok homoseksualistów, bo to homoseksualiści", a "homoseksualiści są zajebiści, bo to homoseksualiści". Szczególnie że nikt nie popiera tego ostatniego stwierdzenia, które obrałeś sobie na chochoła i teraz dzielnie z nim walczysz.