Aktywne Wpisy
robert5502 +1070
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
JamesJoyce +210
#programowanie #programista15k #sztucznainteligencja #uniaeuropejska
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
Czy istnieje system szybkich płatności internetowych, przy których nie istnieje problem pośredniczenia w przelewach?
Prościej:
Osoba A zawarła z osobą B umowę. Osoba A musi opłacać osobie B daną kwotę co określony czas.
Ja, osoba C, dostarczam oprogramowanie tym osobom. Osoba A w prosty sposób może zapłacić osobie B przez internet, szybkimi płatnościami, a w oprogramowaniu ma zostać informacja o płatności.
Przejrzałem dostępne systemy płatności do zaimplementowania, jednak w każdym itnieje konieczność przepływu środków przez mój rachunek.
Niby jest Bluecash, ale nie udostępnia API.
#informatyka #programowanie #www #java #api #platnosci #banki #internet
Nie mylić z przelewami ekspresowymi, które działają zupełnie inaczej, oparte o ELIXIR i SORBNET.
Dotpay, PayU,Przelewy24 działają w modelu klient - sprzedawca, tj szybkie przelewy są realizowane od osoby A do właściciela konta w danym systemie.
Ja natomiast chciałbym system, który pozwoli mi za pomocą API zlecić płatność od osoby A do osoby B bezposrednio.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem :)
Posrednikiem w tym wypadku - o dziwo - wcale nie jest payu tylko bank. Nie dokonasz zadnej transakcj finansowej bez posrednictwa banku. Kropka.
Tu masz coś podobnego do bluecash co udostępnia API https://zpay.pl
Powodzenia z twoim projektem.
Komentarz usunięty przez autora
Ja ich znałem tylko jako klient końcowy