Wpis z mikrobloga

@eloar: przy tym rozkladzie mas jednak chyba ciezko mowic o jakiejkolwiek nadwadze ( ͡° ͜ʖ ͡°) co do samego wygladu - moze nie zaskoczyli tym modelem tak jak poprzednimi vide 159, 166 czy nawet 156, ale samochod jest ladny i przyciaga wzrok.
@m4rk: nie mówię o jego masie, ale o kształtach. Drapieżny kształt lamp i przetłoczeń został zepsuty obłościami. Patrzy się jak na byłą modelkę VS, która załamała się i przytyła 60kg. A jak nie chcesz myśleć o wadze, to wygląda jak modelka VS ukąszona przez osę prosto w twarz.
@m4rk: no ja mam mieszane uczucia. Nigdy nie byłem wielkim fanem Alfy, choć zawsze kojarzyła się z pięknem i urokiem. Zawsze uśmiecham się szeroko gdy widzę MiTo. Mieli też kilka modeli, które rozpalają wyobraźnię (Montreal, Giulia Sport GTA, 2600, 8c), ale oczekiwałem czegoś co pokona Niemców. Coś co pokaże, jestem czarną panterą, drapieżną, niebezpieczną, ale piękną, pełną gracji i wdzięku. Przez 20 lat Alfa produkowała pojazdy w stylu 'Art nic szczególnego',
Pobierz
źródło: comment_Q9859p1osKs4kjDuEV1BbLZb5o5mFnXz.jpg
@eloar: a pewnie, ze daleko do tamtych lat - i one pewnie nie wroca, niestety. tak jak mowilem - kwestia gustu i oczekiwan tak naprawde. ja nie liczylem na jakies wodotryski w kwestii wygladu i sie nie zawiodlem. nie ma jakiegos wielkiego "łał", moim zdaniem jest po prostu poprawnie. licze, ze mechanicznie to auto bedzie w stanie rywalizowac z konkurentami z tego segmentu.
@eloar: Szefowie Fiata i Alfy mówili o tym - nie mogą zrobić auta rewolucyjnego, bo ono się nie sprzeda. Samej marki ludzie nie postrzegają zbyt dobrze (mówię o ludziach, którzy raczej na motoryzacji nie znają się za bardzo). Giulia miała być modelem, który będzie mógł konkurować z Audi, BMW czy Mercedesem i według mnie to im się udało. Design według mnie jest bardzo ładny - muskularny, agresywny, profil boczny jest w
@Czipsu: No na rewolucyjne auta to oni faktycznie miejsca nie mają, bo jedyni poważani włosi robią auta pod batutą niemca. Gulię psują 'detale'. Z boku jest fajnie, w przedniej części nawet jak Jag, w tylnej bardziej jak Audi (chociaż może Dacia Logan ( ͡º ͜ʖ͡º) ). Patrząc od tyłu wygląda jak Maserati GranTurismo. Tylko od frontu jak jakaś feministka.