Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +760
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +365
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Oficjalne wieści są takie - uzbieraliśmy [1537,93 zł + 173,83 zł = 1711,76 zł.](). Oficjalnym jest również fakt, że w sobotę o 7 rano ruszam w drogę do Poznania, po odbiór 4 lotopałanek. Trzy samiczki i samiec. No normalnie nie wytrzymam do tego czasu ;D Rachunek z dziś
Powiem więcej – klatka miała być do końca tygodnia MOŻE zrobiona, bo po co się spieszyć. A tu co? Wróciłam dopiero z pracy, bo pół dnia (od 17 do 22) robiłam klatkę. Na jutro muszę zrobić jedne drzwoczki (zabrakło mi kantówek) i przykręcić 3 siatki. I to wszystko, klatka zrobiona ;) Rozmawiałam dzisiaj ze szklarzem, po kosztach uda mi się zrobić akwarium na spód, więc troszku zaoszczędzimy ;)
Przez środę, czwartek i piątek będę kombinowała z wnętrzem. Jutro jade na ogródki działkowe szukać jakichś wyciętych drzewek owocowych, żebym mogła jakieś bajery zrobić. A w sobotę, ok 13-14 godziny – maluchy będą już u mnie ;)
Poniżej zdjęcia z budowy:
Podstawa + krzywe boki
I góra
I jeszcze
I całe zrobione
I znowu całe
Zapomniałam – nie ma ściany z tyłu – ale to jutro się zrobi ;)
Właścicielami są:
@Tea @kibellos @magrusia @Ccore @MR_PIERNIK @MANDRAS @niepoprawnyhumanista. @latko @krzyk4cz @Sandovan @kamdz @WZR1ONE @acquen @Sneakerro @kazut @NiSziq @SanFabe @popal @Jormungand @Goblin21 @Dragday7 @mlody18 @przyzwoity @lol2x @dlolb @maz00r @AGGETA @HAMRADIOOP @PICZABOCIANA @Genleman @x2one @akuku69 @SIDI @RobenPL @Ciast @Gannta @sambarumba @Dzery @KrecikBMC @dymek1907 @koters @Izycki @mrfafik @Spiszka @REYNEVANDUDEK @KOMENIUSZ @NIESKONCZONOSC @DAJMING @KANGEL_ @CZERW2 @Okoniaczek @erssky @Harold @AKUKU69 @ELOAR @kfasu @WIMC @JATYLKOPORECEPTE @DIABEJOHN @DRAN2 @PROKTO @Yourboss Łukasz K, Wiktoria Ż., Tomasz D., @U43….. Jacek S., Hanna Sz.
A teraz najlepsze tytułu przelewów:
I zbieram od dziś „nazwy” lotek:
Latający wiewiór
Myszo-wiewiórczy Batman
Fruwajki
Mieszanka szczura z paralotnią ---> mój osobisty faworyt ;D
Żywe latawce
Mirkolotka
Śmiesznynietoperz
I to tyle na dziś ;)
Jak ktoś jeszcze nie jest na spamliście, a chce być – zapraszam do plusowania pierwszego komentarza.
Fanpage - Strona - Allegro
#lotopalanka #lotka #terrarystyka #smiesznypiesek #chwalesie #szczecin #gadzibastion #wykopowypupil Jak ktoś jeszcze jest leniem i nie sprawdza tagów, a chciałby być wołany - to śmiało pisać do mnie ;)
@yourboss: Boa Niedźwiedź Barabasz nie zje nam śmiesznych lotek ;)
@Khaleesi: Wypadałoby jednak się trochę przespać w nocy a nie hasać i budować klatkę dla śmiesznychpiesków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@riketsja: ?;>
@yourboss: ty geniuszu!
@riketsja: bez przesady :) W przypadku kota "europejskiego" czy psa razy "koktail przedmieści" to mało realne technicznie a i samo ryzyko generalnie w granicach błędu statystycznego.
-jest taki fajny bajer co się nazywa pogłębiacz, są z wiertłem albo bitem do wkręcania, główka tak ładnie się chowa w drewnie i jest estetycznie.
-nie wiem jak z klejami ale wikol jest nietoksyczny
--śmieszny obrazek z sposobami łączenia na krawędziach
Wikol używałam dodatkowo na łączeniach
Wiem, kocham te wszystkie łączenia, pamiętam na studiach miałam przedniot "materiały budowlane" i tam sto tysięcy takich było, najlepsze zajęcia ewer ;DD
studenty inżyniery po materiałoznawstwie takie rzeczy robią xD