Wpis z mikrobloga

@bLnq: fabrycznie montowana instalacja - spoko, ale nadal zakaz na podziemnych obowiązuje. Jeśli musisz montować LPG dodatkowo, to owszem, jesteś cebularzem, bo kupujesz samochód na który cie nie stać tylko po to, żeby przylansić przed sąsiadami "że cie stać", a potem na naprawy bieżące i tak nie masz, "nie pali na benzynie" albo "nie wyjade, mało gazu mam"
  • Odpowiedz
bo kupujesz samochód na który cie nie stać tylko po to, żeby przylansić przed sąsiadami "że cie stać",

@benethor: Serio, p--------z jak potłuczony. Jeżeli mam na samochód 40 tysięcy, to kupie go mimo tego czy jest na benzynę czy na gaz. To czy wydam 500zł miesięcznie na Pb, czy 200zł na gaz to tylko i wyłącznie kwestia mojego oszczędzania, a nie tego czy mnie stać czy nie. Na pewno nikt,
  • Odpowiedz
@benethor: mam do ciebie kilka pytan:

1. czy wiesz ze w bialej nie ma zakazu wjazdu samochodow z lpg?
2. podaj mi przyklad jak samochod moze sie spalic z powodu LPG, ale nie moglby w ten sam sposob spalic sie zwykly paliwowy.

Bo akurat ryzyko zaplonu masz wieksze w paliwowym niz lpg. LPG jest o tyle niebezpieczne ze wydostajacy sie gaz z nieszczelnosci sie gromadzi przy podlozu i moze dojsc
  • Odpowiedz