Aktywne Wpisy
Adek1243 +5
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +232
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

-Zoran Drvenkar: Sorry; TY
-H. P. Lovecraft: Zew Cthulhu, Przypadek Charlesa Dextera Warda
-Fernand Combet: SzrumSzrum albo Niedzielna Wycieczka na Ruchome Piaski
#ksiazki #literatura
dobre są te rankingi 100 najważniejszych książek świata, bez hejtu, ale wszystkie są inne i bez uzasadnienia i większość wpisuje książki które czytali i lubią nie podając żadnego powodu dla którego pozycja jest godna uwagi. Taka sama wartość takiej listy jak moje napisanie tutaj, że trzeba przeczytać Zmierzch.
To tak ogólnie do wszystkich - jak już podajecie jakieś tytułu to warto coś dopisać, jakąś zachętę chociażby.
"Inny świat" Gustawa Herlinga-Grudzińskiego
"Kronika ptaka nakręcacza" Murakamiego
Absolutne minimum:
1. My - Zamiatin (Orwell się na nim wzorował - lata 20.)
2.
Wszystko z listy przeczytałeś?
Co do Narni - na liście chyba jest tylko jedna, pierwsza część, ale najciekawszą z serii jest chyba książka która mówi o powstaniu całej krainy (siostrzeniec czarodzieja bodajże) c:
1. klniesz
2. denerwujesz się
3. próbujesz mnie obrazić
4. próbujesz obrazić osobę która się ze mną zgadza
5. twierdzisz, że znajdę te informacje
@parasolki: przecież tak jest zawsze, wrzucamy to co najlepsze według osobistego gustu. Napiszę Wiedźminek i hejt poleci, ale na kuco forum już nie.
Lalka- przekrój społeczeństwa polskiego w XIX wieku+ akcja dzieje się w Polsce+ część wydarzeń które się przeplatają jest prawdziwa+ ukazany obraz arystokracji jest negatywny bez wybielania( jeden z powodów upadku państwa)
@Qardius: no tak, ale to jest LISTA KSIĄŻEK KTÓRE T R Z E B A PRZECZYTAĆ, czyli na dobrą sprawę trzeba przeczytać wszystko, bo każdy może wymienić każdą książkę. Traci sens taki ranking, dlatego się czepiam.
Mistrza mi nie trzeba przedstawiać <3