Wpis z mikrobloga

Robię listę książek, które trzeba przeczytać. Ja zaczynam!
-Zoran Drvenkar: Sorry; TY
-H. P. Lovecraft: Zew Cthulhu, Przypadek Charlesa Dextera Warda
-Fernand Combet: SzrumSzrum albo Niedzielna Wycieczka na Ruchome Piaski
#ksiazki #literatura
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sajko: trzeba przeczytać ponieważ...?

dobre są te rankingi 100 najważniejszych książek świata, bez hejtu, ale wszystkie są inne i bez uzasadnienia i większość wpisuje książki które czytali i lubią nie podając żadnego powodu dla którego pozycja jest godna uwagi. Taka sama wartość takiej listy jak moje napisanie tutaj, że trzeba przeczytać Zmierzch.

To tak ogólnie do wszystkich - jak już podajecie jakieś tytułu to warto coś dopisać, jakąś zachętę chociażby.
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh: Ktoś kto prosi ludzi o (widocznie) niemożliwy dla nich wysiłek umysłowy musi zostać zjechany i wyśmiany. Takie czasy :<

Wszystko z listy przeczytałeś?
Co do Narni - na liście chyba jest tylko jedna, pierwsza część, ale najciekawszą z serii jest chyba książka która mówi o powstaniu całej krainy (siostrzeniec czarodzieja bodajże) c:
  • Odpowiedz
@parasolki: oo kochana, daleko mi do przeczytania całej tej listy. Jak byłem gówniarz to czytałem więcej, ale głównie Harry Potter, Wiedźmin i wszystko od Tolkiena, teraz trochę poważniejszej literatury tknąłem, ale wciąż biorę się za różne science fiction itp. Póki co w wolnej chwili, czyli najprawdopodobniej jak za 3 tygodnie skończę staż, zamierzam zaatakować Dostojewskiego. Teraz na przykład czytam sobie Obłęd '44, bo mnie ciekawi temat z------a przez Polskę sprawy.
  • Odpowiedz
@parasolki: ale tak żeby jakoś poprawić swój obraz: zajebiście podobała mi się cała Saga Endera, będę kontynuował czytanie OSC. Fajna sprawa jest taka, że gość 20 lat temu pisał o leczeniu mutacji przy pomocy bakterii, a dzisiaj takie rzeczy są osiągane w nauce (system crisp/cas9). beka.
  • Odpowiedz
@parasolki: a takie pseudointeligentne jednostki jak ty powinny usunąć konto, ponieważ nikt oprócz ciebie nie p-------ł się o to, dlatego że wszyscy mamy dostęp do internetu i nikt oprócz ciebie nie potrzebuje kogoś opinii do przeczytania danej książki
  • Odpowiedz
@sajko: Zapytałam się, dlaczego TWOIM ZDANIEM te książki są warte przeczytania, a nie o czym są a Ty:
1. klniesz
2. denerwujesz się
3. próbujesz mnie obrazić
4. próbujesz obrazić osobę która się ze mną zgadza
5. twierdzisz, że znajdę te informacje
  • Odpowiedz
@sajko: ej zadałem pytanie, a ty onanizujesz się wrzucając okładki książek które kupiłaś xD

@parasolki: przecież tak jest zawsze, wrzucamy to co najlepsze według osobistego gustu. Napiszę Wiedźminek i hejt poleci, ale na kuco forum już nie.
Lalka- przekrój społeczeństwa polskiego w XIX wieku+ akcja dzieje się w Polsce+ część wydarzeń które się przeplatają jest prawdziwa+ ukazany obraz arystokracji jest negatywny bez wybielania( jeden z powodów upadku państwa)
  • Odpowiedz
przecież tak jest zawsze, wrzucamy to co najlepsze według osobistego gustu. Napiszę Wiedźminek i hejt poleci, ale na kuco forum już nie.

@Qardius: no tak, ale to jest LISTA KSIĄŻEK KTÓRE T R Z E B A PRZECZYTAĆ, czyli na dobrą sprawę trzeba przeczytać wszystko, bo każdy może wymienić każdą książkę. Traci sens taki ranking, dlatego się czepiam.

Mistrza mi nie trzeba przedstawiać <3
  • Odpowiedz