Wpis z mikrobloga

@zawodowiec: Poza tym że dziecko jest małe i to obowiązkiem rodzica jest ubrać je stosownie do pogody. A nie wiem czy rodzic który pozwala swojemu dziecku zmoknąć i zmarznąć bo nie ogranął prognozy pogody i sam woli być suchy aż tak zasługuje na szacunek swojego dziecka
  • Odpowiedz
@abcde: w tamtych stronach, ulewy bywają niespodziewane jak ciąże w polskich szkołach. Do tego - czy zmarznie? Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale deszcz jest inny niż u nas. Gurwa, wszystko jest inne :__:
  • Odpowiedz
@galaxie500: Wczoraj na głównej pojawił się film z wypadku we Wrocławiu, gdzie koziołkujące auto prawie zmiotło matkę wraz z wózkiem, to wykopki prowadziły dysputę i ferowały wyrok, że "kiepsko u niej z miłością do dziecka", bo w odruchu odskoczyła, a powinna odskoczyć wraz z wózkiem. Jadłem czekoladę i kisłem :D
  • Odpowiedz
@zawodowiec: I z kilkulatkiem uskuteczniałbyś takie wychowanie, że moknij sobie, bo tatusiowi należy się szacunek? Owszem, samodzielności i szacunku dla starszych uczyć należy ale w sposób dostosowany do wieku.
  • Odpowiedz
@zwirz: mnie to by mój "stary" wsadził ten czarny worek na głowę, dał teczkę, zabrał słodycze/jedzenie, parasolka dla niego samego.... zaraz chwila, nie zrobił by tego (,)

• Odpowiedz