Aktywne Wpisy

naganiaczherculesa +166
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +65
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz

#grammarnazi #petru #nowoczesnapl #imigranci #neuropa
źródło: comment_jlAJan9xnGieajQOi24YE9tHThEs13gk.jpg
PobierzEksport jest jednocześnie importem.
Emigrant jest równoważny z imigrantem, nie są to klasyczne synonimy, de facto tak. Szklanka do połowy pełna jest zawsze do połowy pusta. #grammarnazi nie stwierdzam. A jak mi nie wierzysz, to może chociaż Bańce? :)
źródło: comment_vp1xepWMNrlezFoUCXDsnNm3r4RxZp0j.jpg
PobierzTam jest mowa o niemieckiej polityce wobec emigrantów. Czyli co? Wobec tych Niemców, którzy wyjechali do
Równie dobrze, z perspektywy Niemiec można o nich myśleć jako o emigrantach z innych krajów. W kontekście:
to rozróżnienie jest istotne, ale tutaj – na moje wyczucie językowe – to błędem nie jest i bym się zgodził z Dutchem
A trzymając się literalnego znaczenia trzeba by stwierdzić, że pisze o Niemcach, którzy z powodów ekonomicznych wyjechali do innych państw.
Moim zdaniem jest nieprawidłowo.
Niemcy mają problem z emigracją zarobkową - brzmi już, jakby to Niemcy wyjeżdżali w celach zarobkowych.
@Poczmistrz_z_Tczewa: O właśnie. I dlatego rozróżniamy imigranta i emigranta, mimo, że to te same osoby.