Wpis z mikrobloga

Mircy, tak mi głupio ;<

Ostatnim postem chwaliłam się, że kupiłam tyle fajnych zwierzaków i w ogóle. W poniedziałek miała być wysyłka, ale koleś kręcił i od wczoraj nie czyta nawet wiadomosci. No to zaguglowałam i okazało się, że to oszust jest i często wyjebuje ludzi na kasę/zwierzaki. 17 letni #!$%@?.

Mam jego FB, konto na terrarium.pl, nr telefonu, nr konta jego ojca, wiele wpisów, że to oszust, wszystkie screeny, potwierdzenie przelewu. Kwota - 300 zł, więc "niska szkodliwość czynu", mam iść z tym na policję? Kurde, nie wiem, co mam zrobić, bo wywalić 3 stówy w błoto, to troszkę przypał, biorąc pod uwagę, że mogłam mieć za to kilka zwierzaków. A gnojkowi ujdzie na sucho, po raz kolejny.

Poniżej wpisy na terrarium.pl

profil dziada

komentarze na TCP

wpis na grupie

temat o jego oszustwach

ogłoszenie na fb

Jakby ktoś się w ogóle dziwił, ze przelałam kasę w ciemno, to od razu tłumaczę - to nie jest nic aż tak dziwnego, robiłam to dziesiątki razy i w sumie tak zwykle się robi (przynajmniej z ojego doświadczenia w terrarystyce). Nigdy nie zostałam oszukana, a przeprowadziłam w ten sposób, naprawdę, dziesiątki takich przelewów...;<

Powiedzcie co mogę, powinnam zrobić, wołam jakieśtam tagi #policja #csiwykop #tyleprzegrac #gadzibastion #szczecin #pruszczgdanski

• 87
@Khaleesi: Sugerowałbym nie iść z tym na Policję, tylko napisać zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa i złożyć w prokuraturze/wysłać im listem poleconym. Na posterunku policjanci mogą zacząć marudzić, że niska szkodliwość czynu, mała kwota itp. I tak dochodzenie będzie prowadzić Policja, jednak w prokuraturze trochę bardziej przykładają się do swoich obowiązków, poza tym jest większy nadzór przełożonych. Czasami jak dochodzenie "nie idzie" wystarczy napisać skargę do prokuratora przełożonego i odpowiednie czynności