Aktywne Wpisy

MonazoPL +109
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 900 zł
Pobierz
nocne_zwidy +158
Wszystkie kobiety są piękne ale polki to już przesądziły xD
#p0lka #heheszki #c-----------t #rozowepaski
#p0lka #heheszki #c-----------t #rozowepaski
źródło: 1000001804
Pobierz

Mam tablicę, która przechowuje ID i nazwę, następnie całą tablicę przekazuje do widoku i staje się ona polem typu SELECT w systemie blade. No ale... właśnie. Nie mogę użyć funckcji lists('name', 'id') na czymś, co nie jest obiektem tylko tablicą. Jak takie coś najlepiej rozwiązać, by móc wrzucić listę do selecta?
{{ Form::select('model', $models, NULL, array('class' => 'form-control')) }}$kicks['id'][] = $model->id;$kicks['name'][] = $brand.' '.$item;
Komentarz usunięty przez autora
Możesz stworzyć kolekcję z tablicy.
Poza tym laravel jest bee i ludzie zaraz powiedzą, że nie można w nim pisać nic większego niż hello world
@FREEQ: sam cytujesz docsy z odpowiedzią na to pytanie...
Działa w 5.0
Nie wiem jak w 5.1
https://i.gyazo.com/e71901f38df2feaea64dab3387c194bc.png
Tak wygląda kod, ale i tak mam błąd "Undefined index: name". Jak debugowałem to tworzyło raczej poprawny obiekt:
https://i.gyazo.com/98accb3e27e55c1ea36283177536f848.png
Przepraszam jeśli to jakieś głupie pytania, ale nigdy nie używałem czegoś takiego jak klasa Collection.
Taki pseudokod. Powinno być widać o co mi chodzi.
źródło: comment_3tBu4KS8dEwC5gQ6X9aX84mznGLJOFwa.jpg
PobierzMoim jedynym problemem jest, że do tej zmiennej wrzuca tylko ostatni element z foreach, ale to tam już... :D
Mowilem, to tylko pseudokod :P