Wpis z mikrobloga

Próbuje wgrać system przez adb do meizu m2 note i otrzymuję komunikat "No such file or directory". Oczywiście plik z obrazem jest na karcie sd. Wydaje mi się, że przy ostatnim wgrywaniu obrazu za wcześniej wyciągnąłem kabel USB, bo od tego czasu zaczęło się tak chrzanić, a teraz powtarzam identyczne kroki co poprzednio bez skutku ( ͡° ʖ̯ ͡°). Oczywiście przywracałem system przez recovery i bez zmian.

#adb #android #androiddev #meizu #pytanie
Zieeew - Próbuje wgrać system przez adb do meizu m2 note i otrzymuję komunikat "No su...

źródło: comment_MJbq8LE1Ux4YNxfS7lK4tXz1MikmON1o.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zieeew: ls /sdcard ?

I czemu robisz to przez adb (kiedy zdaje się cały system jest uruchomiony i /system etc zamontowane) zamiast fastboot wewnątrz recovery?
  • Odpowiedz
@list86: Ponieważ ten telefon ma zablokowany bootloader, a tym samym pozwala na wgrywanie tylko oficjalnych romów. Zresztą we wszystkich poradnikach jest napisane aby tak postępować. I ta metoda działała... do czasu aż nie wyjąłem za wcześnie tego pieprzonego kabla usb.
  • Odpowiedz
@LuK1337: Czyli jak to ma wyglądać dla wartości którą władowałem:?
dd if=/sdcard/system-i.img of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system
  • Odpowiedz
@Zieeew: i co udało się w końcu?

@LuK1337:

@Nefju: W końcu nie. Udało mi się uzyskać root w adb, ale efekt był taki sam - no such file or directory. W---------m ten telefon za okno bo mnie w-----a ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz