Aktywne Wpisy

GangKobry +121

electroN +62
Mrugająca przednie lampki rowerowe powinny być k---a zabronione a ich tępi użytkownicy j----i mandatami jak leci. Jadę sobie dzisiaj wieczorem DDRem wzdłuż Wisły, jest całkiem ciemno i co trzeci jadący z przeciwka ma j----y stroboskop ustawiony poziomo albo i nawet lekko do góry. Efekt jest taki że nic nie widać przez kilka sekund tylko to mrugające g---o bo oko nie nadąża się dostosowywać. K---a mać, ustawcie sobie te lampki tak żeby nie

@XEN00N: O wieloświatach i problemie nieskończoności mógłbym gadać godzinami :). W ogóle, wiele wskazuje na to, że nasz czterowymiarowy Wszechświat jest trójwymiarowo nieskończony. To by znaczyło, że gdzieś tam w nieskończoności jest nieskończenie wiele Ziemi, z nieskończoną ilością mikroblogów, na której dzieje się to samo co tutaj, tylko z drobnymi wariacjami (na przykład ja nie sadzę
Komentarz usunięty przez autora
@gompkaaa zasugerował napisanie książki. W pełni się zgadzam! Od razu bym kupił;)
Czym jest czas? i wiem że jest to stała fizyczna, chodzi mi o wyjaśnienie czasu nie jako procesów biologicznych.
@Al_Ganonim: czyli mówisz, że wcześniej trzeba się dobrze naćpać? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Al_Ganonim: W jaki sposób materia miałaby przestać istnieć? Całą przekształciłaby się w energię?
@Al_Ganonim: Oddaje pokłony za to proste, a tak bardzo wizualizujące w wyobraźni porównanie, wielki szacun !
@Al_Ganonim: Jeszcze jedno pytanie
c = 300.000 km/s, czyli w odległości 300.000 / 65 * 1.000.000 parseków = ok. 4.6e6 parseków = ok. 15e9 lat świetlnych czasoprzestrzeń rozszerza się z prędkością światła, a według wiki rozmiar widzialnego wszechświata to 92mln lat świetlnych
Jakim cudem to światło spoza 15mld lat świetlnych do nas dociera?
źródło: comment_3KrnawVQm8Lxr67GGXxYyKDlbKYwtdrY.jpg
PobierzBTW Twoje wpisy sa mega.pozdro