Aktywne Wpisy

GangKobry +121

electroN +62
Mrugająca przednie lampki rowerowe powinny być k---a zabronione a ich tępi użytkownicy j----i mandatami jak leci. Jadę sobie dzisiaj wieczorem DDRem wzdłuż Wisły, jest całkiem ciemno i co trzeci jadący z przeciwka ma j----y stroboskop ustawiony poziomo albo i nawet lekko do góry. Efekt jest taki że nic nie widać przez kilka sekund tylko to mrugające g---o bo oko nie nadąża się dostosowywać. K---a mać, ustawcie sobie te lampki tak żeby nie

I to tylko materia została rozniesiona po wszechprzestrzeni i zaczęły istnieć "punkty odniesienia" które pozwalają względem siebie mierzyć coś co nazywamy "czasem". Czy de facto pojęcie "istniało od zawsze" nie ma wielkiego sensu dla nieożywionej materii.
PS: Świetna robota z tymi wpisami, jak masz stałą spamlistę to dopisz :)
O ile już udało mi się nagiąć umysł do jakiegoś pojmowania pewnych kwestii związanych z fizyka kwantową, tak trudno mi jest nie wyobrażać sobie tego milimetrowego wszechświata jako kuli.
Równie możliwe (imho słabsze tłumaczenie, ale hej, w końcu tez spekulacja) jest to, że źródłem Wielkiego Wybuchu było uformowanie się białej dziury, czyli drugiej strony czarnej dziury, gdzieś w innym Wszechświecie. To energia białej
@MariuszJakistam: Na Twoje pytania potrzeba dłuższego wpisu ;). Napiszę go w swoim czasie.
Jak dla mnie, piękne są te rozważania kosmologiczne, każdy pomysł, najbardziej nawet niedorzeczny, może okazać się prawdziwy...
Gdzie szukać jakichś artykułów, opracowań itp. żeby można było o tych teoriach coś więcej doczytać? Pomijam bibliografię z poprzedniego wpisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)...
@pp14sr: Tak. Bardzo teoretycznie, ale tak.