Aktywne Wpisy

Umeraczyk +65
Zaraz wyjdzie Todd Howard i Gabe Newell, zbiją pionę i wtedy Todd powie "Pora na SKYRIM 6" i cyk włączą trailer, potem Gaben powie "A wiesz, że odpali na Steam Machine?" i prezentacja! A wtedy Todd powie "Czy Steam Machine odpali również FALLOUT NEW VEGAS REMASTER który shadowdropuje TERAZ?!" a wtedy Gaben powie "Tak!", i doda "A wiesz co jeszcze odpali na Steam Machine?" i tutaj wjeżdża Iwiński na Płotce i mówi
źródło: temp_file2430955453363057133
Pobierz
Graner +9

@Kovacs:
Ale przeciez rozmowa z ksiedzem to to samo co pytanie ludzi na mirko - zamiast zyc po swojemu, pytasz innych o zdanie/zyjesz wedlug ich zdania.
Cos Ci powiem - nie wierze, zeby taka p------a jak mieszkanie razem byla powodem iscia do piekla (albo brakiem jakiegokolwiek profitu po smierci). Jestem moze niewierzacy, ale jestem zdania, ze nawet jak cos jest po smierci to w duzej mierze bedzie
@imo0mfg: no raczej nie w tym klubie.
A poza tym - ksiądz wymógł niej obietnice? W ogóle obietnica jest wiążąca, gdy wypowiadana jest od przymusem?
1849
Grzech jest wykroczeniem przeciw rozumowi, prawdzie, prawemu sumieniu; jest brakiem prawdziwej miłości względem Boga i bliźniego z powodu niewłaściwego przywiązania do pewnych dóbr. Rani on naturę człowieka i godzi w ludzką solidarność. Został określony jako "słowo, czyn lub pragnienie przeciwne prawu wiecznemu".
1850
Grzech jest obrazą Boga: "Tylko przeciw Tobie zgrzeszyłem i uczyniłem, co złe jest przed Tobą" (Ps 51, 6). Grzech przeciwstawia się miłości Boga
@marcys19snk: Nieprawda. Oszukujesz sam siebie i to srogo.
Co do całości: jeśli ważniejsze jest dla niej to, co mówi ksiądz, a nie Twoje uczucia, to przemyśl, czy naprawdę warto.