Wpis z mikrobloga

@malecontent: jak byłam chuda nosiłam biodrówki, ale raptem parę kilo więcej i nie da się w nich chodzić. Pięknie podkreślają boczki, wystający brzuch i szerokie biodra. Z wiekiem figura się zmienia, to trzeba też zmienić model spodni, teraz bardzo lubię z wyższym stanem - dobrze dobrane naprawdę poprawiają sylwetkę. Na chudzinach wszystko dobrze wygląda. Ale na normalnej kobiecie już nie, bo ma trochę ciała.
  • Odpowiedz
@malecontent: Prawda jest taka, że na zgrabnej kobiecie wszystko wygląda dobrze. Przyzwyczaimy się do nowej mody i potem będziemy tak samo protestować, jak się zmieni ;)

Pamiętam, że jak poznałem moją #rozowypasek to właśnie trwała moda na dzwony. Nosiła takie i obłędnie mi się to podobało, wyglądała cudownie :D Do dziś dzwony kojarzą mi się z jej nastoletnią wersją. Ale dziś nie wyobrażam sobie, żeby do nich wróciła.
  • Odpowiedz
@malecontent: Tendencyjne i w sumie głupie. Po pierwsze nie ma co dyskutować o wyższości spodni z wysokim stanem nad biodrówkami, względnie odwrotnie, bo każde z nich są odpowiednie dla innej figury. Spodnie z wysokim stanem zmniejszają optycznie biodra, biodrówki - odwrotnie. Dlatego kobietom z dużą doopą, które chcą ją optycznie zmniejszyć poleca się właśnie wyższy stan, natomiast cherlakom z wąskimi chłopięcymi bioderkami poleca się biodrówki. Wyższe spodnie lepiej modelują talię
  • Odpowiedz
@malecontent: prawie chciałem się zgodzić ale jak dobrnąłem do jeansy, bojówki i pedalskie to jebnąłem takiego facepalma, że sąsiad słyszał.

Skoro jesteś modowym ignorantem to dlaczego zwracasz ku temu tyle uwagi i energii, żeby pisać tak długie posty w tym temacie.

A co do meritum, podsumwując twój post: Tak. Moda zmienia punkt widzenia na rzeczy, w tym także, ale nie tylko, ubrania. Ten sam przedmiot, czy ciuch, który jest obecnie modny wygląda
  • Odpowiedz
@malecontent: ten twój wpis to jest rak, a nie spodnie. Co cię obchodzi co noszą dziewczyny? Kolejny męski "faszionista"? XD Tu nie chodzi nawet o modę, ale są 100 razy wygodniejsze od biodrówek. Zajmij się lepiej swoim kontem i go usuń.
  • Odpowiedz