Napisałem pierwszą poważniejszą aplikacje w #python i się jaram! Pewnie jest masa błędów stylistycznych w kodzie, ale działa! Aplikacja ma na celu, wykorzystując api google, znajdywać najkrótszą trasę pomiędzy wytyczonymi punktami :> #programowanie #jaramsie
@hesus: Czyli porównujesz odległości między wszystkimi z podanych punktów (parami) i podajesz trasę, której suma odległości jest najkrótsza, am I right?
@elektrunek: masz x punktów, dajmy na to Gdańsk i Warszawę, zaczynasz z Lublina wklepujesz w googlach "lublin, Gdańsk, Warszawa" - 990km wklepujesz w mój cudowny program - on sprawdza jak lepiej i pokazuje ci, że Lublin - Warszawa - Gdańsk - 586km
@hesus: czyli szukasz najkrótszej ścieżki hamiltona w grafie pełnym o wierzchołkach z jakiegoś zbioru X i liczbie krawędzi równych |X| po 2. Jakiego algorytmu używasz?
@elektrunek: nie nie nie, znaczy tak, ale ja tego nie robię, to api google za mnie robi, ja tylko wyszukuję dane i je wyświetlam, ale generalnie dobry pomysł mi podsunąłeś z tą ścieżką hamiltiona, może to będzie moim kolejnym programikiem :>
#programowanie #jaramsie
źródło: comment_bNl8lT8fTShGnd7dXaEOV3Usgcvg1Dwn.jpg
Pobierzwklepujesz w googlach "lublin, Gdańsk, Warszawa" - 990km
wklepujesz w mój cudowny program - on sprawdza jak lepiej i pokazuje ci, że Lublin - Warszawa - Gdańsk - 586km