Wpis z mikrobloga

1. Śpij sobie słodko bez koszulki i z twarzą metr od okna, bo w pokoju 30C.
2. Nagle budzi cię niechcący ojciec, który stoi obok ciebie i zamyka okno o 5 nad ranem.
3. Okazuje się, że na dworze szaleje potężna burza (dawno takiej nie widziałem) i ojca 2 pokoje dalej obudziło jak grzmiało, świszczał wiatr oraz trzaskał moimi drzwiami.
4. Otwórz okno na próbę i stwierdź że faktycznie świszczy i trzaska i zdziw się jakim cudem spałeś.
5. Przypomnij sobie o jednym z najlepszych technologicznie zaawansowanych wynalazków ludzkości.
6. Profit? Przespanych wiele nocy.

#heheszki #polska #pogoda #oswiadczenie #coolstory #technologia
Atexor - 1. Śpij sobie słodko bez koszulki i z twarzą metr od okna, bo w pokoju 30C.
...

źródło: comment_ZyZWAlSF7Ndhf5WswXkFK1c67rt483in.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atexor: Czasem jak chcę spać przy naprawdę dużym hałasie (wrzeszczące dziecko w domu, albo remont sąsiadów) stopery nie wystarczają. Wtedy polecam mocno zwykłe słuchawki dokanałowe + program whitenoise na komórkę. Coś wspaniałego. Jedyny minus to dość uciążliwe kable ale jakoś nauczyłem się z tym sobie radzić przez sen.
  • Odpowiedz
@Schabovy: właśnie takie zakładałem zawsze do pracy w wideofilmowaniu. Jak kręciłem wesela to po pewnym czasie ma się dość tych hałasów i zaczyna stosować te dobrodziejstwa. Pewnego razu wyjąłem plastelinkę po weselu z uszu (tak mi się wydawało, że z obu). Na drugi dzień dziwnie słyszałem ale stwierdziłem, że może to od pracy w głośnym środowisku i zaraz przejdzie. 3 dni później byłem już u lekarza który zajrzał w ucho,
  • Odpowiedz
@KtosMiZajalNickElas: Ogólnie to mam 2 budziki, jeden w zegarku, drugi w telefonie, bo zegarek coś nie ogarnia i czasem nie "zapipa" i 3x zdarzyło się że telefon także nie zadzwonił, bo mam tzw. custom ROM (nieoficjalny Android) i coś się musiało zaciąć.

Ale ogólnie to komórkę kładę na drugą stronę (głośnik do góry), stopery na wpół-wsadzone i normalnie słyszę. Stopery pomagają wyciszyć np. jak jedzie autobus pod domem, czy jak psy
  • Odpowiedz
@zwierzakus: wkładki 3M model: 1100 (pomarańczowe, nie mam opakowania żółtych ze screena, są troszeczkę mniejsze). Dawkowanie? Każdego dnia roboczego na wpół głęboko i ostro głęboko na weekendy. Zmieniać co ok. miesiąc, ale to zależy od "potliwości" oraz "woskowania się" ucha.
  • Odpowiedz
ja polecam alpine softsleep za 55 cebulionów na allegro, mega wygodne, tłumią niskie dźwięki ale budzik/dzwonek da się usłyszeć
  • Odpowiedz