Wpis z mikrobloga

1. Śpij sobie słodko bez koszulki i z twarzą metr od okna, bo w pokoju 30C.
2. Nagle budzi cię niechcący ojciec, który stoi obok ciebie i zamyka okno o 5 nad ranem.
3. Okazuje się, że na dworze szaleje potężna burza (dawno takiej nie widziałem) i ojca 2 pokoje dalej obudziło jak grzmiało, świszczał wiatr oraz trzaskał moimi drzwiami.
4. Otwórz okno na próbę i stwierdź że faktycznie świszczy i trzaska i zdziw się jakim cudem spałeś.
5. Przypomnij sobie o jednym z najlepszych technologicznie zaawansowanych wynalazków ludzkości.
6. Profit? Przespanych wiele nocy.

#heheszki #polska #pogoda #oswiadczenie #coolstory #technologia
Atexor - 1. Śpij sobie słodko bez koszulki i z twarzą metr od okna, bo w pokoju 30C.
...

źródło: comment_ZyZWAlSF7Ndhf5WswXkFK1c67rt483in.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gibpotatoe: zeby to bylo takie proste. Ja sie bardzo czujny a dzwieki a ten wynalazek sprawia ze sie wysypiam od dluzszego czasu. Musza byc tylko miekkie bo grubsza gabka powoduje bol uszu. :)
  • Odpowiedz
@marianbaczal: czyli mi nic nie grozi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ghostd Bezpieczne, ale lepiej nie wpychać za głęboko bo ciężko wyjąć. Jak miałem budziki na uczelnie to dawałem słabiej do ucha (czasem wypadały i potem z 10 minut gdzie upadły) aby spokojnie słyszeć alarm, a jak wolne to głębiej i ciężko cokolwiek słyszeć.

A tak to bezpieczne. Jedyne co to gdy pierwszy raz je założyłem to miałem dziwne uczucie, ale
  • Odpowiedz
@Atexor: piona, też spałem w stoperach do czasu gdy nie odkryłem czegoś jeszcze lepszego mianowicie słuchawek do uszu :) Od tamtej pory lecą dźwięki uspokajające, ustawiam by się samoczynnie wyłączyło po 60min, zasypiam ze słuchawkami. Profit :)
  • Odpowiedz
@Atexor: takie stopery v2.0, poletzam

Substancja ta jest kompozycją złożoną z różnych wosków i wypełniacza (wata bawełniano-wiskozowa). Pod wpływem ciepła mięknie i daje się łatwo kształtować.
  • Odpowiedz
@Schabovy: Miałem te woskowe i jakoś mi nie pasowały. Mniej wygodne i nie tak skuteczne w tłumieniu hałasu.
Może źle wkładałeś te piankowe, że ci wypadają? Trzeba złapać ucho mniej więcej w połowie i pociągnąć je w tył i trochę do góry i wtedy włożyć stoper. Po puszczeniu ucha zobaczysz, że siedzi głęboko i pewnie. Nie ma szans, że wypadną.

Zobacz sobie ten instruktaż. Jakoś nie chce mi się wierzyć,
bodzi_dzwunik - @Schabovy: Miałem te woskowe i jakoś mi nie pasowały. Mniej wygodne i...
  • Odpowiedz