Aktywne Wpisy
Testomane9 +5
Siemka, w zeszłym roku miałem łącznie ~270 tys. przychodu, 3/4 lata temu wziąłem chwilówkę nietrzeźwy której nie spłaciłem bo się na tym nie skupiałem szczególnie ale przez to wiszę w krd, i nie mogę dostać teraz chwilówki online a potrzebuje pożyczyć trochę pieniędzy >1000. Jest ktoś w stanie podać namiar lub osobiście udzielić pożyczki prywatnej, nie na podstawie zdolności tylko uwiarygodnienia stałego przychodu średnio 15-25 tys co miesiąc przez ostatni rok. Na

maikeleleq +190

Szukam ciekawych silników do gier.
jMonkeyEngine, libgdx (zresztą wiele osób go używa na wypoku), jest też LWJGL (to w zasadzie library jest a nie silnik, ale też można pisać fajne gierce), Slick2D (wrapper na LWJGL). Zainteresował mnie ten jMonkeyEngine, ale nie wiem czy warto się w to bawić. Nie wiem czy nie spróbuję najpierw LWJGL albo samego OpenGL. Dodam, że to czysto edukacyjnie.
Jak chcesz low-level to już lepiej weź OpenGL i C/C++.
Z tym, że to JavaScript był, chyba.
#heheszki
@Atomic_Cookie: Słucham.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Warto zerknąć, bo chociażby taki Source (HL1,CS, i masa innych gier) jest bazowany na dziele id Software - idTech 2 albo 3.
(robienie gier w javie na desktopy to jak smarowanie chleba smalcem z magą - może i dobre i niektórym smakuje, ale to dla masochistów, a i po to powstał dżemor, by jeść ze smakiem :>)