Wpis z mikrobloga

@Pipcieo: mnie wkurzył brak przekazania przez referencję, ale nauczyłem się z tym żyć i podoba mi się to podejście, jak również to, żeby każdy element był osobną klasą. tylko czemu mam pisać coś w 10 linijkach, w nowym pliku, skoro w PHP mogę to zrobić w 2 linijkach... (wydajności nie mierzyłem)
@zolwixx: eeeeee taaaaam. To w PHP miałeś przekazywanie wszystkiego przez wartość. Tragedia. Potem geniusze z Zenda dodali modyfikator "&". Potem przeszli na przekazywanie przez referencję (nie wiem czy wszystkiego).
W Javie typy prymitywne były i są przekazywane przez wartość. Obiekty były i są - przez referencję, nie przez wartość.

Natomiast co w PHP zrobisz w 10 linijkach, w Pythonie zrobisz w 6, może 7.
@Mr_Trymer:
Jako sam język programowania, Python jest znacznie lepszy. Fakt, PHP jest już "dobry", bo na przestrzeni lat w końcu poprawili, ale to przez dodawanie nowych rzeczy -- stary syf pozostał, a i nowe funkcjonalności nie błyszczą. Na tle innych, nowoczesnych, lepiej zaprojektowanych języków, język PHP wypada blado. Kultura programowania w PHP-ie też generalnie jest kiepska, bo popularność ogromna, noobów sporo i wciąż mało kto np. myśli o testach automatycznych (por.