Wpis z mikrobloga

Elo Mircy, jaka jest Wasza opinia nt. takich zapięć do #rower.a? Jeżdżę na rowerze po mieście #krakow i póki co zapinam linką no-name i jak narazie nikt nie skradł. Pomyślałem, że może jednak czas wymienić na coś solidniejszego. W aktualnej zacina sie kluczyk i już część plastiku na zamku odpadło. #rowerowykrakow

Aha, U-lock odpada z tego względu, że nie zawsze mam możliwość przypięcia do czegoś do czego u-lock wystarczy przyładowo stojaki na ziemi
m4kb0l - Elo Mircy, jaka jest Wasza opinia nt. takich zapięć do #rower.a? Jeżdżę na r...

źródło: comment_pYcoiovAVwQSKZWFy0C9TIACqqKJTd0z.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mRzielony: Dlatego napisałem, jakbym miał rower za 1k+, to zapięcie za powiedzmy 200 PLN nie byłoby dla mnie problemem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale jak rower za 200 PLN (strzelam, nie wiem ile takie stoją) to i zabezpieczenie może być odpowiednio tańsze, bo wtedy mniej go szkoda, a i dziwnie to by wyglądało, jakby zabezpieczenie było droższe od roweru :D
  • Odpowiedz
@Cmada: w lidlu było tego typu zapięcie zdaje się za 60zł... kupiłem z ciekawości, pobawiłem się i całkiem spoko jak za tą cenę.. imo właśnie do takich rowerów w kwocie 200-500zł jak znalazł i wciąż imo lepsze od linki...
kiedyś pisałem: http://pokazywarka.pl/n0pb7o/

@m4kb0l: prawda, ale tutaj to zdjęcie zrobiłem dawno temu komuś na prośbę czy da się ulockiem przypinać do różnych stojaków :) pokazałem, że się da :)
  • Odpowiedz
@m4kb0l: Jeśli to będzie markowe (na przykład Abus), to będzie ok. Zabezpieczenie robi robotę a do tego ma całkiem kompaktowe rozmiary i można ładnie to schować przy rowerze w dedykowanej torbie/uchwycie.
  • Odpowiedz
@m4kb0l: ja takie mam i sobie chwalę (marki Trelock). Wygodnie się przewozi, przypiąć się zazwyczaj łatwiej niż u-lockiem (w sensie więcej możliwości), a w okolicy zawsze znajdzie się gorzej zabezpieczony rower ;)
  • Odpowiedz
@m4kb0l: Posiadam Abus Bordo Big 120Mm, śmiało mogę polecić:
-jakość
-wygląd
-łatwość przewożenia w postaci uchwytu
-większa elastyczność w porównaniu do U-locka
-tylko rozmiar Big, bo skoro i tak wozi się klocek przy rowerze, to lepiej większy, który sprawdził się do zapięcia nawet 3 rowerów.
Kupiłem na Amazonie UK albo DE. Był wtedy atrakcyjny kurs więc się opłacało, ale sprawdź ceny i porównaj.
  • Odpowiedz
@Cymerek: aa :) wiesz ja miałem bagażnik zamontowany i tak do góry nogami go przyczepiałem, a od miesiąca do bagażnika mam przymocowaną taką torbę i tam go wrzucam (muszę tylko go rozłożyć bo w całości nie wchodzi - brakuje 2-3 cm...
nigdy nie używałem oryginalnego mocowania bo raz, że nie mam okrągłych rur, a dwa - wydaje mi się że przyszedł jakby uszkodzony, więc od razu wywaliłem..
  • Odpowiedz
@m4kb0l: p--------z, wystarczy zaparkować rower tyłem i jak masz ulocka to spokojnie przypniesz, najlepiej mieć ulocka w wersji podłużnej, a i na ramę można go spokojnie przypiąć i jest tańśzy od tego składanego abusa. Polecam firmę kryptonite.
  • Odpowiedz