Wpis z mikrobloga

Elo Mircy, jaka jest Wasza opinia nt. takich zapięć do #rower.a? Jeżdżę na rowerze po mieście #krakow i póki co zapinam linką no-name i jak narazie nikt nie skradł. Pomyślałem, że może jednak czas wymienić na coś solidniejszego. W aktualnej zacina sie kluczyk i już część plastiku na zamku odpadło. #rowerowykrakow

Aha, U-lock odpada z tego względu, że nie zawsze mam możliwość przypięcia do czegoś do czego u-lock wystarczy przyładowo stojaki na ziemi
m4kb0l - Elo Mircy, jaka jest Wasza opinia nt. takich zapięć do #rower.a? Jeżdżę na r...

źródło: comment_pYcoiovAVwQSKZWFy0C9TIACqqKJTd0z.jpg

Pobierz
  • 33
@m4kb0l: Nie pamiętam teraz czy chodziło dokładnie o ABUS, ale pamiętam, że chwalili i dorównywało U-lockowi. Polska cena była 360 zł. Może znajdę później w zakładkach.
Co do filmów: widziałem takie jak tną mojego Kryptonite Evo i co? Rower póki co od roku nie ruszony.
@m4kb0l: Ile takie coś kosztuje?
@mRzielony: Tak, tylko bardziej chodzi o to, że złodziej jak ma do wyboru rower za powiedzmy 700 złotych z gównołańcuchem, który przetnie w 5 sekund narzędziem wyjętym z plecaka i odjedzie, a U-lock, z którym miałby się męczyć ponad minutę ze sprzętem który nie tak łatwo przenieść i bawić się niezauważonym, to nawet jakby drugi rower był wart dwa razy więcej, to się nie połasi,
@m4kb0l: Zapinanie linką jest niemądre zawsze :) Złodzieje w Krakowie łaszą się czasem nawet na rupiecie. Akurat mój U-lock miał na tyle dobre opinie, że się nie obawiam. Ludzie zapinali dużo droższe rowery. Mój stoi cały dzień pod AGH, pod basenem AGH (najczęściej kradną), pod krakowską i w wielu innych miejscach, często nocą. Obok jest tyle rowerów przypiętych linkami, że nikt się za niego nie weźmie. Inna sprawa, że mój rower
Aha, U-lock odpada z tego względu, że nie zawsze mam możliwość przypięcia do czegoś do czego u-lock wystarczy przyładowo stojaki na ziemi

@m4kb0l: słabo kombinujesz... idzie przypiąc ulockiem a tylny widelec...
a co do tego zapięcia - wszystko lepsze nawet od najdroższej linki...