Wypokowe lemingi osiągnęły szczyt s----------a i podludziostwa.
Mogę zrozumieć każdego idola tej dziwnej społeczności, ale idola Stonogi nie rozumiem za cholerę.
Jakim trzeba być podludziem, żeby jarać się podstawionym klaunem, który organizuje quasipolityczny happening na czyjeś polecenie, ku uciesze gawiedzi. Jak bardzo trzeba mieć wyprany mózg, żeby uważać za bohaterstwo i walkę z systemem to, że ktoś bez większego sensu i celu wielokrotnie łamie prawo i jest wulgarnym chamem bez krzty merytorycznych argumentów.
Ustalmy fakty. Jest #aferapodsluchowa, brzydko śmierdząca, sprawa jest badana przez prokuraturę. I teraz wkracza idol wykopków, klaun Stonoga i ujawnia akta śledztwa. Ujawnia jak leci, treść wraz z dokładnymi danymi osobowymi, często naprawdę ważnych osób w państwie. Poza tym, nic nowego ani szczególnie ciekawego tam nie ma.
I czytam komentarze, że Stonoga bohater, a państwo upada, bo dane i adres szefa CBA są w necie :D To państwa wina, czy przestępcy Stonogi? Chyba normalne, że takie rzeczy są w aktach. A akta są tajne. No, ale jak ktoś dla pięciu minut atencji zechce to ujawnić...
Pięknie się to wpisuje w wykopkowy styl dyskusji. Stonoga dużo krzyczy, używa mocnych słów, niestety bez pokrycia. K---i, wyzywa urzędników i funkcjonariuszy państwowych, rzuci jakiś tekst na Kuźniara. Sensu w tym nie ma żadnego, ale dla elity intelektualnej z portalu ze śmiesznymi obrazkami wypok peel wystarczy.
Zadawałem to pytanie wiele razy, ale niestety nikt mi nie odpowiedział: co takiego Stonoga ujawnił? Ale z takich rzeczy, których nie wiedzieliśmy wcześniej? Bo ja się dowiedziałem tylko o życiu seksualnym Dominiki Kulczyk i o adresach pewnych osób. KU CHWALE OJCZYZNY!
A wykopkom wszystko się już popierdzieliło w łepetynach. Retoryka wojenna, naczytali się chyba Kamieni na Szaniec czy cholera wie czego, przemieszali to ze Stanem Wojennym i strajkami Solidarności i mamy. Kraj w niewoli, wroga władza, walka, chwalebne łamanie prawa jako akt oporu, wyjść na ulice, masowe protesty, dzień sznura, komuchy, okupanci panują... ja p------ę. Bandyci rządzą, Trybunał Stanu natychmiast, skandaliczne skandale ujawnione, tylko jakoś nikt nie potrafi ich konkretnie wymienić.
Podsumowujący cytat z pewnego wykopka:
Łamanie prawa w okupowanym kraju jest chwalebne. Armia Krajowa ciągle łamała ówczesne prawo.
Brawo, dno przekroczone i obecnie rozpaczliwie stukamy w nie od spodu.
@jamtojest: Za ten wpis to ty gnido musiałeś z 5 złotych dostać, co ( ͡°͜ʖ͡°)? Jeżeli nie widzisz problemu w tym, że twój pan kombinuje jak łamać prawo twojego państwa i wyprowadzać bokiem pieniądze które sam wypracowałeś wpieprzając ośmiorniczki sfinansowane z twoich podatków, to naprawdę zostaje dla ciebie chyba tylko szczekanie na ludzi rozsądnych na portalu ze śmiesznymi obrazkami, ale mam dla ciebie całkiem
@jamtojest: Dla mnie Stonoga to typowy showman, ale dobrze zrobił. Nie widzę nic złego w ujawnianiu danych ludzi, którzy w knajpie kręcili biznesy za kradzione pieniądze. I jak to nic nie było w aktach? A zeznań jak brał w łapę 10k mc tam nie widziałeś? Im więcej syfu w tym burdelu i im mniej wygodne mają życie, tym lepiej.
@jamtojest: poziom s----------a Twojej skromnej osoby oceniam na 10/10, logiki tu szukam od wczoraj, pół rządu podało sie do dymisji bo nic nie było w tych zeznaniach oczywiście ;) pjona baranie
@jamtojest: ależ oczywiście - dane moje mogą być udostępnione - ich już nie, wlasnie sie pakuje i jadę do szefa CBA pod bramę szluga zapalić, a jeśli nie dowiedziałeś sie niczego nowego podludziu to jeszcze są nowe tomy w kolejce, i oczywiście 100% pewności że 2500 stron łynąłeś w 2 dni i od dziś nie jamtojest tylko alfaiomega
@euklides: Na tyle, żeby wygrać wybory raczej nikt, ale oni są w takiej sytuacji, że łapią się rozpaczliwie każdej szansy. Lepiej tak, niż nic nie robić. Może parę osób przekonają.
@jamtojest: śmiem wątpić w tą teze, jak przekroczą 10% to będzie naprawdę duży sukces a Stonga dobrze zrobił, pokazując że nie są tacy bezkarni i ta akcja jeśli byłaby tak jak ty mówisz zaplanowana to coś chyba nawet w drugą stronę zadziała jeszcze gorzej będzie :> tzn lepiej :D
@euklides: Nie wiem, czy była zaplanowana przez PO, możliwe że przez drugą stronę. PO to tylko wykorzystała. Gorzej dla nich na pewno nie będzie. Zwróćmy uwagę, że timing był słaby, jeśli by miało chodzić o ich wykończenie. Do wyborów sprawa przyschnie i się uspokoi, a nowi ministrowie mają wystarczająco dużo czasu, żeby chociaż częściowo zatrzeć złe wrażenie po poprzednich.
@jamtojest: 4 miesiące to dużo czasu? nie zbyt po takiej aferze ?? to powinno być nakręcane cały czas, i w sumie mam nadzieje że Zbyszek coś ujawni, ok ja lece na #studbaza wieczorem można wrócić do rozmowy jeśli chcesz
Mogę zrozumieć każdego idola tej dziwnej społeczności, ale idola Stonogi nie rozumiem za cholerę.
Jakim trzeba być podludziem, żeby jarać się podstawionym klaunem, który organizuje quasipolityczny happening na czyjeś polecenie, ku uciesze gawiedzi. Jak bardzo trzeba mieć wyprany mózg, żeby uważać za bohaterstwo i walkę z systemem to, że ktoś bez większego sensu i celu wielokrotnie łamie prawo i jest wulgarnym chamem bez krzty merytorycznych argumentów.
Ustalmy fakty. Jest #aferapodsluchowa, brzydko śmierdząca, sprawa jest badana przez prokuraturę. I teraz wkracza idol wykopków, klaun Stonoga i ujawnia akta śledztwa. Ujawnia jak leci, treść wraz z dokładnymi danymi osobowymi, często naprawdę ważnych osób w państwie. Poza tym, nic nowego ani szczególnie ciekawego tam nie ma.
I czytam komentarze, że Stonoga bohater, a państwo upada, bo dane i adres szefa CBA są w necie :D To państwa wina, czy przestępcy Stonogi? Chyba normalne, że takie rzeczy są w aktach. A akta są tajne. No, ale jak ktoś dla pięciu minut atencji zechce to ujawnić...
Pięknie się to wpisuje w wykopkowy styl dyskusji. Stonoga dużo krzyczy, używa mocnych słów, niestety bez pokrycia. K---i, wyzywa urzędników i funkcjonariuszy państwowych, rzuci jakiś tekst na Kuźniara. Sensu w tym nie ma żadnego, ale dla elity intelektualnej z portalu ze śmiesznymi obrazkami wypok peel wystarczy.
Zadawałem to pytanie wiele razy, ale niestety nikt mi nie odpowiedział: co takiego Stonoga ujawnił? Ale z takich rzeczy, których nie wiedzieliśmy wcześniej? Bo ja się dowiedziałem tylko o życiu seksualnym Dominiki Kulczyk i o adresach pewnych osób. KU CHWALE OJCZYZNY!
A wykopkom wszystko się już popierdzieliło w łepetynach. Retoryka wojenna, naczytali się chyba Kamieni na Szaniec czy cholera wie czego, przemieszali to ze Stanem Wojennym i strajkami Solidarności i mamy. Kraj w niewoli, wroga władza, walka, chwalebne łamanie prawa jako akt oporu, wyjść na ulice, masowe protesty, dzień sznura, komuchy, okupanci panują... ja p------ę. Bandyci rządzą, Trybunał Stanu natychmiast, skandaliczne skandale ujawnione, tylko jakoś nikt nie potrafi ich konkretnie wymienić.
Podsumowujący cytat z pewnego wykopka:
Brawo, dno przekroczone i obecnie rozpaczliwie stukamy w nie od spodu.
#stonoga
Edit: 357. Plusują mireczki, trochę rozsądnych ludzi jednak tu jest ;)
I jak to nic nie było w aktach? A zeznań jak brał w łapę 10k mc tam nie widziałeś?
Im więcej syfu w tym burdelu i im mniej wygodne mają życie, tym lepiej.
@korwasito: To ja Ci pomogę.
1. Miej beznadziejny rząd z beznadziejnymi notowaniami i przegrane wybory w perspektywie
2. Miej niewyjaśnione afery i złamane obietnice wiszące nad