Wpis z mikrobloga

Zacząłem przygotowania do CAE (Certificate in Advanced English). Zamierzam sam się uczyć do egzaminu, korzystając z książek i internetu. Pierwszą książkę którą wybrałem jest "Advanced Language Practice" autor: MIchael Vince wydwanictwo: MACMILLAN.

Polecam sprawdzić swój poziom wiedzy na ten moment w którym się znajdujecie. TUTAJ Mój wynik to 15/25. To znaczy nie jest źle, czeka mnie dużo nauki, ale im wyżej sobie poprzeczkę postawię tym więcej osiągnę.

Zakładam swój tag i zamierzam co lekcję podawać to czego się dowiedziałem (nauczyłem) i dołączać zadania do tego. Robię to dla dodatkowej motywacji, a przy okazji może ktoś również skorzysta.

#cae #caeon
PCTS09 - Zacząłem przygotowania do CAE (Certificate in Advanced English). Zamierzam s...

źródło: comment_K6zFV1K7M1srW00d33O3CefbYwBYtlo2.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@PCTS09: Henryk Krzyzanowski "100 testow z gramatyki angielskiej. Przewodnik dla maturzystow, olimpijczykow i kandydatow na studia filologiczne". Wydawnicwo Szkolne PWN. Nie jest to kurs, robisz we wlasnym zakresie i tepie. Najlepsza metoda ryc na pamiec wszystko, zdanie za zdaniem. Nie ma lepszej ksiazki do angielskiego!
  • Odpowiedz
@jasiek196: tylko gramatyka, z naciskiem na roznice w strukturach polskiego i angielskiego. Kujesz na pamiec najgorsze wyjatki i wyrazenia. Wszystkie struktury obce dla polakow. Jak to ogarniesz, caly jezyk wyda cie sie zajebiscie latwy, a slowka beda ci wpadac jak z automatu, ze sluchu i z czytania.
PS, na tej stronce z linka, u mnie 25/25 bez sciemy.
  • Odpowiedz