Wpis z mikrobloga

@cadcadcad: lol. Ale to jest głupia retoryka. Sugeruje, że ta procesja to było najważniejsze wydarzenie dla wszystkich i każdy powinien z szacunkiem wstać i się ukłonić bo sobie idzie procesja. No ludzie, każdy jest wolny i jeżeli dla niego to jest nic nie znaczący obrząd to dopóki robi swoje, nie atakuje, nie przeszkadza reszcie ludzi to jakim prawem katole sobie zawłaszczają dzień i okolice, że nawet nie można piwerka na
  • Odpowiedz
@cadcadcad: Ty jesteś tępy czy trudny człowieku XDD Noga na stole i czapka na głowie, ta bardzo okazywanie braku szacunku XDD powinni na czas trwania procesji złączyć nogi, zakryć kolanka i położyć na nich ręce, spuszczając skromnie oczy to może jakimś cudem nikt by się do nich nie p-----------ł za taką głupotę XD
  • Odpowiedz
@tony_soprano: po pierwsze, nie jestem katolikiem, wystąpiłem z Kościoła. Po drugie, nie mówie o zakazach/nakazach, tylko o POSTAWIE i okazaniu szacunku. Wydźwięk jest jednoznaczny. Niech sobie piją piwko ile chcą, tym nikomu nie szkodzą. Ja po prostu nie toleruję bananowego chamstwa nowoczesnej młodzieży z wielkich miast i wszystko.

@rohypnol: noga na stole, czapka i okulary przeciwsłoneczne, tak bardzo normalne przy siedzeniu w ogródku w środku miasta ze znajomymi
  • Odpowiedz
@cadcadcad: jeżeli sama czyjaś obecność i zachowanie jak najbardziej zwykłe i codzienne jest w stanie cie urazić i okazać brak szacunku to chyba ty masz problem a nie oni. Mnie się też wiele rzeczy nie podoba, ale ich obecność szanuje i toleruje. Inna zupełnie sprawą jest to, skąd ja mam niby k---a wiedzeć, o której godzinie i gdzie będzie sobie wesoło szła procesja katolików, świadków jechowy, żydów czy muzułmanów? Mają
  • Odpowiedz
@tony_soprano:

Nawet mi cie nie żal.

G---o mnie to obchodzi. Interpretować zdjęcie mogę jak chcę, ale pomijając moją interpretację, to chyba nawet dziecko w przedszkolu umie odczytać pewne sygnały z czyjejś postawy. No proszę Cię, naprawdę nie widzisz nic niestosownego w tym, że gość siedzi w czapce, okularach i z nogą na stole j---e browara mając za plecami procesję?
  • Odpowiedz
@cadcadcad: 1. Nogę ma na krześle.
2. czapkę ma na dworze.
3. okulary przeciwsłoneczne służą do noszenia na dworze, a tak właśnie się znajduje. świeci słońce.
4. Pije p--o w knajpie.
5. Siedzi tyłem do procesji, która dopiero wchodzi w kadr.
6. Puknij się w czoło.
  • Odpowiedz
@Damian1998:

Zapaliło się czerwone światło na skrzyżowaniu.

Chwila, czyli nieakceptowalne jest w tym kraju jeżdżenie własnym samochodem po publicznych drogach? To nie mam więcej pytań.

Nieakceptowalne jest narażanie życia i zdrowia innych kierowców poprzez sprawianie zagrożenia, przejeżdżając na czerwonym
  • Odpowiedz
@cadcadcad: nie. Uważam, że niestosowne jest bycie tak ubranym przez członka procesji, jednak miasto jest dla wszystkich, trzeba dzielić się przestrzenią. Ludzie mają różne poglądy, dlaczego ktoś musi poprzez zmianę ubioru czy tego jak siedzi wyrażać szacunek do czegoś? Wystarczającym wyrazem szacunku jest nie przeszkadzanie, brak wyzwisk i tego typu zachowań. Jedni sobie maszerują inni żyją swoim życiem. To jest prawdziwa postawa wzajemnego szacunku, a wymaganie jakichś dodatkowych starań od
  • Odpowiedz
Wstyd mi za pana Zawiszę! To, że katolicy nazywają się owieczkami, a swego Boga nazywają pasterzem, nie uprawnia do nazywania ich bydłem! Dawno się tak nie zdenerwowałem!
  • Odpowiedz