Aktywne Wpisy
thorgoth +429
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +13
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
Nieważne, ile ich będzie w garze, czy 1szt czy 60szt
Nieważne, czy są duże czy małe.
Nieważne, czy są zimne prosto z lodówki czy wyjęte wcześniej.
Nieważne, czy są ekologiczne i jakie mają numerki na skorupce.
Nieważne, czy gotowane na kuchence gazowej, indukcyjnej, elektrycznej czy nawet w kociołku nad ogniskiem.
Intstrukcja gotowania:
1. Wrzucasz jajka do garnka z zimną wodą i stawiasz na włączonej kuchence.
2. Czekasz 1 MINUTĘ OD CZASU ZAGOTOWANIA WODY
3. Zdejmujesz z ognia, wylewasz wrzątek i zalewasz chłodną wodą z kranu
4. PROFIT !!!!
!!!! WYCHODZĄ ZAWSZE NA MIĘKKO !!!!
#protip #gotujzwykopem #gotowanie #odwiecznyproblem #problemypierwszegoswiata #ulatwiamyzycie
#grammarnazi
mi zawsze zajebiste wychodza
próbowałem różnych sposobów ,ale zawsze coś było nie tak jak trzeba ...do tego sposobu podszedłem sceptycznie .
Niepotrzebnie ! wszystkie jajka wyszły idealnie.
@rzeznikmocy: Jak zrobisz dziurkę od grubej strony to nie pękają.
3min we wrzątku są lepsze.
1. Przed zagotowanie wody solisz ją
2. Jajka przed wrzuceniem do wrzątku obmywasz letnią wodą
3. Jajka po wrzuceniu nie pękają.
4. Nie koczujesz nad garnkiem aż się
Komentarz usunięty przez moderatora