Aktywne Wpisy
CrokusYounghand +71
jakaś p0lka, której stary wszystko zasponsorował, jest teraz stawiana na piedestał, jako młoda i ambitna k0bieta, której świat się powinien kłaniać w pas i brać z niej przykład. a ty robaku siedzący w kołchozie, którego nie stać na zakup gównianej kawalerki w powiatowym, d--a cicho, bo psujesz powietrze takim wspaniałym tytanom wstawiania o 4 rano.
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
#wiara #religia #duchowosc #ateizm #mistycyzm #metafizyka
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Oczywiscie Śri Aurobindo to facet, pisalem z telefonu stad pomyłki
@Silent7: Ok, to jeszcze dodam, a propos cytatu powyżej, że jest to ewidentny wpływ religii hinduistycznej (co nie jest dziwne, biorąc pod uwagę narodowość Aurobindo ;). I nie dotyczy tylko ateistów, lecz każdego. Wszyscy jesteśmy Bogiem, który bawi się sam ze sobą w chowanego. Poczytaj o koncepcji Mai. Najlepiej Alana Wattsa, bo on to nieźle tłumaczy
Pełny cytat jest taki:
Inny cytat tego
@Silent7: żeby coś zapomnieć, najpierw trzeba to coś pamiętać.
Nie jestem chrześcijaninem. Wiara w powszechnym rozumieniu chrześcijaństwa niesie dla mnie niską wartość dla jakości przeżywania życia.
@Silent7: Pytanie bez sensu i związku. Wskazuję na bezpodstawne założenie 'zapomnienia', które implikuje wiedzę a'priori.
@Silent7: Nic :)
Mogę chętnie podyskutować o tym więcej wieczorem. Też byłem ateistą, który zmienił swoje postrzeganie świata, nie dzięki oddychaniu holotropowemu, ale bardzo podobnym doświadczeniom. Tylko teraz muszę wyjść i nie mam czasu się rozpisywać ;)
Jakby co pisz na PW.