Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +259
Trias +676
Ludzkość nie wynalazła jeszcze tortury wystarczająco okrutnej, żeby nadawała się dla typków, którzy wymyślili te wszystkie wyskakujące okienka, powiadomienia itp.
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Jeż ma wszystko gdzieś. O ile ma ciepło, budę, kocyk, to nic go nie obudzi. (tak, sam bunkruje się w budzie, sam zamyka wejście kocykami O.O
Gekony podobnie. Hałasu się kompletnie nie boją, mają głęboko w poważaniu, że hałasuje koło nich BARDZO głośno. (dwie samiczki z jajkami, ta niżej bardzo blisko wysypania, ta wyżej jeszcze ze 2 tygodnie do jajek)
Węże się obudziły. Ale co zabawne - tylko samce. Szaleją po szybach, chcą wyjść. Samice klasyczny przykład w-------a:D
Kameleony patrzą z nienawiścią, jak zawsze. Ale nie są jakoś bardziej złe, niż zwykle;D (ps. na zdjęciu są 3 kamaleony i czwarty w krzakach ( ͡º ͜ʖ͡º) ). (Z lewej mam 3 samice. Dwie zostają u mnie na rozmnażanie, a jedna jest zarezerwowana do sprzedazy. Z prawej Sir Lazelot :D)
Agamy malutkie podbiegają do prowanic i patrzą, CO SIĘ DZIEJE?! (o góry samice, 3 w rezerwacji, reszta zostaje u mnie, na dole samce. Wszystko ma własnie wylinkę, więc nie chcą jeść, a biegają jak oszalałe i ocierają się o wszystko)
Agamy duże - majo gdzieś. Raper rapuje, Matylda żebra o jedzenie, Zocha kopie, bo jeszcze jeden znios jajek się szykuje. (dolne terrarium puste, to po Grubasie ;<)
Żółw - okazał się być mięczakiem. Siedzi przestraszony w kącie. Przeprosiłam go ładnie, dostał mączniki, drewnojady, dwa świerszcze i już jest szczęśliwy ;D
A ja? PADAM NA RYJKA. 30 otworów to sporo, szczególnie, że zrobiłam je w ciągu 10-12 minut, żeby jak najszybciej skończyć i nie przeszkadzać zwierzom ;)
To cała sklepowa ferajna. Wieczorem zrobię apdejt w związku z malusieńkimi agameczkami (dla których szafę buduję!)
Dziś dowiedziałam się też, że 19 lipca (DZIEŃ PRZED MOIMI URODZINAMI) jest giełda w Ostravie (TRZY WIELKIE HALE Z GADAMI <3), więc ładuję w auto chłopaka i może rodziców i jedziemy na polowanie ;D Zaopatrzę sklep w jakieś ładne agamy i zbożówki, do tego rozwiąże problem wszystkich dookoła "Pauliiinaaa, co chcesz na urodzinyyy?" No po prostu wewętrznie szaleję i już się nie mogę doczekać, a tu jeszcze 3 miechy O.O
A tu fanpage;D
#agama #agamy #gekon #gekony #waz #wonsz #weze #kameleon #jez #jeze #terrarystyka #smiesznypiesek #chwalesie #szczecin #gadzibastion Jak ktoś jeszcze jest leniem i nie sprawdza tagów, a chciałby być wołany - to śmiało pisać do mnie ;)
@gravedigger @pankara @x-SANTA-x @leworwel @Papja @Cahir22 @Ranfun @Kodys @Queiroz @Jormungand @Turrsky @skrajnaa @Migfirefox: @foxmurder @nietopies @Maupolina @Pio23 @avible @kamdz: @nat89
@DawajMario: tak tak, ja już wcześniej Cię zrozumiałam inie odebrałam tego w ten sposób ;) Po prostu poczułam wewnętrzną potrzebę wytłumaczenia się ;D
Komentarz usunięty przez autora
@Khaleesi: Zepsułaś mi dzień :(((
@Papja: ;) Standardowo mają 50x30x30 ze ścianką na łepka, nieco małe, ale wydaje mi się, że żyje im się ok ;) Teraz mają takie, bo jajkują i to tymczasowo ;)
@goblin21: wybacz;) "nie przemęczaj się" MWAHAHHAHA :D ta, to nie działa...:)
@Papja: wiesz, to takie usprawiedliwianie "jak na warunki sklepowe"... mam małe wyrzuty sumienia przez ten wymiar, ale mimo wszystko, krzywda im się nie dzieje ;)
Ale będę robiła niedługo na sprzedaż duże terra z szafki (już takiej prawdziwej szafki szafki) dla agam, z aranżacją ;D