Aktywne Wpisy

youknowthisxd +155
Jest godzina 23:03. Zaledwie godzinę temu dowiedziałem się od mamy że ojciec nie żyje. Jestem pijany w trzy dupy i slucham sobie muzyki choć nie ma to już żadnego sensu. Nie wiem co że sobą zrobić, zwykle czynności jak picie czy oddychanie przynoszą ogromny trud. Dziś w nocy prędko nie zasnę.
Pomyśleć że jeszcze parę dni temu oglądałem z tatą mecz Polski z Austrią i rozmawialiśmy, że Polska ma szansę wygrać i
Pomyśleć że jeszcze parę dni temu oglądałem z tatą mecz Polski z Austrią i rozmawialiśmy, że Polska ma szansę wygrać i

Britney16 +6
Myślicie, że jak pisałam analizę finansową dino s.a. Na licencjacie to mogę napisać na magisterce analizę finansową innej spółki? Myslam o fame mma brzmi spoko i całkiem przyjemnie #pracalicencjacka #studbaza #magister #famemma #wychodzimyzprzegrywu #redpill #blackpill #logikaniebieskichpaskow #logikaniebieskichpaskow

Jak nalezy napisać skrypt ld aby etykieta (sekacja) znalazła się pod danym adresem a kod pod nią w kolejnych bajta od zadanej lokacji? Napisałem coś takiego ale nie jestem pewien czy to to czego potrzebuje:
.upper_ram_code 0x3B9ACA00 :{
*(.upperCode)
*(._1GB_SEGMENT)
}
W samym kodzie mam po prostu etykiety .upperCode i 1GBSEGMENT
Proszę ostrożnie tagi wklepywać.
.upperramcode ALIGN(0x3B9ACA00) : ALIGN(0x3B9ACA00)
{
*(.upperCode)
*(.1GBSEGMENT)
}
I z objdump -h file.bin mam: 6 .upper_code 00000006 40000000 40000000 40000000 2**30
Czyli chyba cel osiągniety bo symbol jest pod adresem 1GB. Ale czy mógłbyś podpowiedzieć jak moge w runtime przepisać kod do danego miejsca?