Wpis z mikrobloga

@Obserwator_z_ramienia_ONZ: Ale nie wiem co to za odmęty szaleństwa niby. Kto wprowadził JOWy do senatu? Kto wprowadził JOWy do samorządów? Do sejmu PO ich nie wprowadziło tylko z powodu braku wymaganej większości no ale widzę, że w przyszłym sejmie razem Kukizem pewnie im się uda.
  • Odpowiedz
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: PO jest jedyną partią, której JOWy pasują. Wszystkie inne na nim tracą. Do wprowadzenia JOWów trzeba 2/3 w sejmie. Jak to niby mieli wprowadzić? Nie mówiąc już o PSL, które by takiej próby ich wycięcia nie zniosło. JOWy to jeden z niewielu postulatów, gdzie nie mogę zarzucić PO, że go nie wprowadziło przez olanie go. Ich działanie i wrzucanie JOWów, gdzie się da (w samorządach już nie możesz powiedzieć,
  • Odpowiedz
@rossoneri8: Łatwo jest wystawiać na strzał obecnego prezydenta (z resztą każdego polityka albo partii się to tyczy), łatwo też mamić że ... (tu wstaw dowolego kandydata) to zmieni. Tylko realnie patrząc to Bronek jako jedyny ma za sobą kadencję i mimo wszystko, dla mnie jej bilans jest na plus. Wolę to niż wielką niewiadomą
  • Odpowiedz
@czpiota:

1) Polityka zagraniczna

- odsunięto nas od wszelkich spraw decyzyjnych w UE, ba, nawet w sprawie Ukrainy mogliśmy się tylko przyglądać, gafy w Japonii, USA, Szwecji, Francji
  • Odpowiedz