Wpis z mikrobloga

@grypa-grypowska: przegapilem tego kukiza i cejrowskiego. widze, ze sytuacja zmienia sie z dnia na dzien, a dopiero tydzien temu wrzucilem #polityka na czarnolisto. choc mignelo mi, ze hoffman sie przenosi do korwin, wiec, jak mawial wujek stalin, kadry decyduja o wszystkim.

wspolczuje tylko kucom, ze sa nieswiadomi, iz radykalowie zawsze sa pierwsi w kolejce do czystek.
@grypa-grypowska: Źródła tych rewelacji niestety nie podał.

A to, że Rothbard mimo swoich zasług nie był wybitnie biegły w sprawach międzynarodowych wiadomo od dawna.

z ciekawosci, czy przecietny kuc jest w stanie odbierac jakakolwiek teorie bez kategoryzowania jej autora automatycznie do grupy lewakow badz nielewakow?

@voswetchAi: A kim jest przeciętny kuc? Abstrakcją, którą sam sobie wymyśliłeś?
@Aleksander_Newski: nie. jest pewnym modelem, uproszczonym jak kazdy model, zachowania znaczacej grupy ludzi na wykopie. zaluje, ze nie ma na ten temat zadnych studiow, ale istnienie takiej kategorii jest widoczne, czego dowodem ukucie slowa "kuc" i powszechne jego uzycie.
@Aleksander_Newski: roznica polega na paru rzeczach -- bardzo rzadko nie-kuc konczy dyskusje z kucem etykietujac go "kucem" i uznajac, ze dalsze argumenty nie sa potrzebne, podczas gdy dla kucy to domyslny sposob postepowania. pierwsze zjawisko nie jest ubogacajace poznawczo ale ma geneze w zmeczeniu, drugie zas bierze sie z zamknietosci na jakakolwiek innosc, na co dowodem, ze kucy jest bardzo malo i gdy rozmawia dwoch niekucy to takie skroty nie maja
roznica polega na paru rzeczach -- bardzo rzadko nie-kuc konczy dyskusje z kucem etykietujac go "kucem" i uznajac, ze dalsze argumenty nie sa potrzebne,

@voswetchAi: Widzisz to co chcesz widzieć. To się zdarza bardzo często. Tak zresztą robi też oszołom, na którego próbowałeś się powoływać ostatnio w temacie muzułmanów.
@Aleksander_Newski: nazywajac @koroluk oszolomem udowodniles moja teze, ktora sprowadza sie wlasnie do tego, ze unikanie czyichs argumentow i obrazanie go jest ograniczajace intelektualnie. jak widac, jest to dla Ciebie domyslny sposob postepowania, mimo ze nawet nie wiem, czy zaliczasz sie do grupy kucy.
(http://www.wykop.pl)@voswetchAi: Na wykopie nazywa się go tak za ogrom bzdur i jego stosunek do wszystkich, którzy mają inną opinię. Już ci odpowiedziałem w tamtym wątku nt muzułmanów.

Udowodniłem raczej, że próbujesz manipulować z powodu jakiejś awersji do "kucy" (czyt. ludzi o inny zdaniu niż ty).
@Aleksander_Newski: przejrzalem wlasnie, na potrzebe tej rozmowy, pare wpisow @koroluk wpis1 wpis2. w pierwszym praktycznie kazdy jego komentarz opatrzony jest odniesieniem do raportu jakiejs uznanej organizacji (w rodzaju worldbank). w drugim zas nie widze, by choc raz uzyl konstrukcji "jestes kucem, wiec nie warto z Toba rozmawiac."

mam awersje do lenistwa intelektualnego i agresji. a to jest wlasnie sprowadzanie dosc znacznej czyjejs pracy w wyszukiwaniu mnostwa zrodel do "oszolom", poniewaz
@Aleksander_Newski: jest to zdanie prawdziwe, ale co wlasciwie wnosi do dyskusji? jedna rzecza jest funkcja propagandowa a druga poznawcza. poznawczo nawet cherry-picking, o ktory oskarzasz @koroluk, jest wartosciowszy, anizeli etykietowanie i unikanie jakiejkolwiek wymiany zdan.

bo dopiero wstalem pare godzin temu i pracuje, wiec nie mam czasu na dokladniejsze zapoznanie sie z nimi. pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to to, ze srodowiska zwiazane ze sluzbami czesto maja interes
@voswetchAi: wiekszosc jego ejakulatow to wlasnie ten typ wypowiedzi. Bezkrytycznie przejęty przez ludzi widzialnych wszedzie "kucow" i czujacych wielka potrzebę negowanie wszystkiego co ppwiedza. Mało ciekawy temat.

Swoja droga Twoj kolega musi byc zirytowany, ze wołasz go za kazdym razem.