Wpis z mikrobloga

#android #bojowkaandroid #xperia #z2 #kiciochpyta #smartfon #lollipop

Przeklejam posta, którego napisałem na Android Forum, może wy pomożecie

Otóż zaktualizowałem ręcznie swój system z KK 4.4.4 do Lollipopa 5.0.2 Central Europe w wersji 4.

Prawdopodobnie mój telefon jest dystrybucji niemieckiej, dlatego też wybór padł na aktualizację ręczną (nie było dostępnego oficjalnego update).

Moje pytanie jest następujące: Czy po takim wgraniu oprogramowania w ten sposób mogę liczyć na automatyczne aktualizacje od Sony? Czy też muszę wgrać wersję Customized Germany?

Póki co zawuażyłem zwiększone zużycie baterii w stosunku do tego co było na KK, oraz wydaje mi się że telefon działa mniej płynnie. Co do baterii to zastosowałem porady z XDA, ale nadal nie bardzo przekłada się to na dłuższy czas pracy na baterii. (problem rozwiązany, zrobiłem wipe telefon dodatkowo przestał się nadmiernie grzać i działa szybciej)

Drugi problem o którym wspominałem już w jednym z tematów to brak łączności LTE.

Czy ktoś wie o co może chodzić? W ustawieniach mam zaznaczone "preferowane LTE", moja sieć to PLAY.

ps. i może ktoś tutaj odpowie, bo szukałem ale nie znalazłem.

Czym różnią się od siebie wersje customizacji? Np. Central Europe 1 od Central Europe 4?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Horwi: ce1 ce2 ce3 ce4 - dostepnymi jezykami "lokalnymi", co do lte - tez mialem problem - ale pare recoonectow (resetow telefonu) i zaczal spowrotem lapac lte - ktore juz wyswietlalo sie jako 4g (a nie jak w kk lte), co do aktualizacji uzywajac flashtoola i xperifirm to zachowujesz ota drmy i gwarancje - wiec - poprostu jak wyjdzie kolejny update - to wedle tego kanalu cda jaki zrobiles recznie
  • Odpowiedz
@Vanwartith: świetnie, dzięki za wyjaśnienie terminu customizacja :)
LTE nie działało nigdy na KK i nie działa teraz w L-ce :(
Przyzwyczaiłem się już do H+ ale spróbowałbym gdyby była taka możliwość. Sam już nie wiem co mam z tym zrobić, wipe był, oprogramowanie inne, preferowane LTE i nic :P
  • Odpowiedz
@Horwi: a wlasnie - wymieniales karte sim ? sim musi byc pod lte - zeby pozwalalo na laczenie sie z antenami lte - mi jak podpisywalem umowe na nowo z orange wymieniono karte by obslugiwala lte
  • Odpowiedz
@Vanwartith: nie mam w abonamencie, karty nie wymieniałem bo mądra pani ( ͡° ͜ʖ ͡°) na stanowisku Play powiedziała mi, że nie potrzeba. Chociaż mówiłem jej i to chyba nawet kilka razy że karta ma z 4 lata jak nie więcej... To chyba wszystko jasne.
  • Odpowiedz
@Vanwartith: fajne jest to, że w taryfie "lubię to" masz przy każdym doładowaniu jakieś megabajty dodawane. Za czasów jak nie korzystałem tak intensywnie z neta jak teraz to miałem 12 Gb do wykorzystania, teraz zostało już chyba 3, ale to nadal dużo :D
  • Odpowiedz